Uitbreiding bedrijventerrein De Prijkels start maandag

Intercommunale Veneco start maandag met de voorbereidende werken voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Groot Prijkels op het grondgebied Kruishoutem, Deinze en Nazareth. De werken zullen in totaal drie jaar duren en maar liefst vijftien miljoen euro kosten.

Het huidige bedrijventerrein beslaat 100 hectare. Daar komt nu nog eens 95 hectare bij, waarvan 55 hectare effectief bedrijventerrein, om nieuwe ondernemers toe te laten. De centrale ligging tussen steden als Gent en Kortrijk, maakt het bedrijventerrein namelijk bijzonder populair. De meer dan veertig bijkomstige bedrijven zullen voor naar schatting zo'n tweeduizend extra banen zorgen. Veel aandacht ging naar een oplossing voor de ontsluiting van het bedrijventerrein. Zo zullen in Kruishoutem verkeerslichten worden geplaatst op het kruispunt van de Deinsesteenweg met de Karreweg en de Lulstraat. De huidige Lulstraat verdwijnt en wordt vervangen door een nieuwe weg die dwars door het bedrijventerrein zal lopen.


Komende maandag wordt gestart met het kappen van de bomen en het afbreken van de constructies langsheen de N35. Nadien kunnen de nutsmaatschappijen hun werken aanvangen. Ondertussen gaat het archeologisch onderzoek door tot eind februari. Aansluitend starten de wegeniswerken aan de Poort, de toegang tot het bedrijventerrein op de Gaversesteenweg in Deinze. (TVR)