Ribbetjesrestaurant Amadeus heropent dit weekend

“Problemen in keuken opgelost”

Ribbetjesketen Amadeus heropent dit weekend de deuren van haar vestiging in Lozer na een verplichte sluiting wegens problemen met de hygiëne en infrastructuur. “De problemen in de keuken werden weggewerkt en we stelden onmiddellijk ook twee nieuwe uitbaters aan", zegt Klodjan Zugu.
Matthias Van Landeghem en Lies Vercruysse zijn de nieuwe uitbaters van het ribbetjesrestaurant.
Ronny De Coster Matthias Van Landeghem en Lies Vercruysse zijn de nieuwe uitbaters van het ribbetjesrestaurant.

“Ribbekes” à volonté. Dat is al jaren het concept van de restaurantketen Amadeus, dat intussen al tien vestigingen heeft. Twee van die restaurants - in het centrum van Brussel en in Lozer - werden afgelopen maand door het voedselagentschap gesloten. Bij inspecties door inspecteurs van het federale voedselagentschap FAVV werden in beide vestigingen problemen op het vlak van de hygiëne en de infrastructuur vastgesteld, waardoor men oordeelde dat de voedselveiligheid in het gedrang kwam. “We hebben de eigenaar de kans gegeven om verbeteringen door te voeren, waarna een hercontrole heeft plaatsgevonden”, vertelde de FAVV-woordvoerder. “Maar tijdens die nieuwe controle bleek dat de eigenaars enkel tijdelijke maatregelen hadden genomen, waardoor de situatie op lange termijn ongewijzigd bleef.” Naar eigen zeggen had het FAVV dan geen andere keuze dan de twee restaurants te sluiten. Het was dus aan de restaurantketen om de nodige, definitieve verbeteringen door te voeren en vervolgens een nieuwe controle aan te vragen. Dat is in Lozer intussen ook gebeurd en de controle is gunstig verlopen, waardoor het restaurant dit weekend opnieuw de deuren kan openen.

Oud pand

“We hadden in Lozer vooral problemen met condens in de keuken”, legt Klodjan Zugu, rechterhand van initiatiefnemer Peter Van Iseghem uit. “Het gaat om een oud gebouw met lage plafonds. De afzuigkap was er bovendien te klein om alle rook van onze grillplaten op te vangen. Daarom werd nu een grotere dampkap geïnstalleerd, waardoor dit probleem zou moeten opgelost zijn.” Aangezien het restaurant toch gesloten was, werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook eens grote kuis te houden. “Maar dat betekent niet dat onze keuken er vuil bij lag. We vinden een propere keuken net heel belangrijk. Om die reden werken we ook met een open keuken, zodat iedereen kan zien dat we hygiënisch werken.”

Nieuwe uitbaters

Ook op het vlak van personeel werden veranderingen doorgevoerd. “We hebben een nieuw managementteam aangesteld. Het restaurant zal voortaan worden uitgebaat door Matthias Van Landeghem en Lies Vercruysse, een koppel uit Gent”, aldus Klodjan. “Beiden draaien al een tijdje mee in onze vestiging in Gent en kennen intussen de kneepjes van het vak. Het was niet fijn om met dergelijke problemen het nieuws te halen, maar het heeft alvast niet geleid tot minder volk in onze andere vestigingen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het restaurant in Lozer terug snel zal vol lopen. Er was dan ook nooit een gevaar voor de voedselveiligheid”, benadrukt hij nog eens.

Klodjan Zugu, een van de grote bazen van Amadeus.
Ronny De Coster Klodjan Zugu, een van de grote bazen van Amadeus.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Filip Simoens

  Smakeloze ribben, gesuikerde saus, slordige bediening, best dat we met een bende waren want voor de ribben moet je er echt niet zijn. Één keer, nooit meer. Toch een positieve noot, het was goedkoop en daarmee is alles wel gezegd.

 • Georges Wouters

  In Antwerpen draaitrap naar de toiletten in de kelder en stinken!

 • guido vermeyen

  à volonté....met vier komen eten en 1 portie bestellen, ribbetjes op hollandse wijze.

 • Jonas Van snee

  De beste zijn te vinden in galerij 21

 • Mikail Zilyas

  Go Liesje!