Nieuw parcours belooft meer spanning en spektakel

Het vernieuwde parcours van Danilith Nokere Koerse moet vooral voor meer spanning en spektakel zorgen. "We brengen de finale naar Zingem, maar de Nokereberg is en blijft het hart van onze wedstrijd", vertelt koersdirecteur Rony De Sloovere.

De start wordt op woensdag 14 maart opnieuw genomen op de Markt in Deinze. "Na een grote ronde van 76 kilometer en vier plaatselijke rondes met telkens ook de beklimming van de Nokereberg, volgen twee rondes van 29 kilometer met daarin een flinke brok op het grondgebied van de gemeente Zingem. Hiermee spelen we in op de nakende fusie", zegt koersdirecteur Rony De Sloovere. "Vanuit Ouwegem rijden de renners even over de N60 om dan af te draaien en meteen de beklimming op de kasseien van de Lange Ast aan te vatten."


Daarna volgen nog eens vier kasseistroken: Huisedorp, de Huisepontweg, Wannegemdorp en ten slotte ook nog de Kouterstraat. Vandaar gaat het dan terug naar Nokere.

Reuzenscherm

"We krijgen zo een meer gevarieerd parcours met een eigen identiteit", meent woordvoerder Robrecht Bothuyne.


"We gaan niet de klassieke hellingen in de Vlaamse Ardennen opzoeken, maar door de toevoeging van enkele kasseistroken krijgen sterke renners wel de kans om met een snedige demarrage het verschil te maken. Tegelijk krijgen de toeschouwers in Nokere nog steeds de renners zeven keer te zien. Nokereberg is een arena waar de koers te voelen en te proeven zal zijn. We voorzien ook opnieuw een reuzenscherm, zodat de toeschouwers niets hoeven te missen."


Ook de eindstreep blijft op Nokereberg. "Een aankomst bergop, op kasseien, is uniek in de wereld", geeft De Sloovere nog mee. (TVR)