Kruisem top op culinair vlak

Peter Goossens, chef van het sterrenrestaurant Hof van Cleve.
Ronny De Coster Peter Goossens, chef van het sterrenrestaurant Hof van Cleve.
Kruisem, binnenkort de overkoepelende gemeente voor Kruishoutem en Zingem, is opmerkelijk goed vertegenwoordigd in de Gault&Millau Belux 2019: naast het ongeëvenaarde Hof Van Cleve staan ook de restaurants Vinto in Kruishoutem en Benoit & Bernard Dewitte in Ouwegem in de culinaire gids.

Het Hof van Cleve eindigt met een score van 19,5/20 weer buiten categorie. Een verrassing is dat niet meer: Peter Goossens krijgt die quotering al zestien jaar op rij. Ook de broers Benoit en Bernard Dewitte in Ouwegem blijven met 16/20 op hun gekende niveau.

Benoit Dewitte.
Ronny De Coster Benoit Dewitte.

Vinto

Het restaurant Vinto aan de Hoogstraat in Kruishoutem behoudt zijn score van vorig jaar: 15/20. Vinto bestaat nog maar drie jaar. Zaalverantwoordelijke Pieter Fraeyman runt de zaak samen met chef Karel van Oyen. De twee ontmoetten elkaar in het gerenommeerde Hertog Jan, waar ze leerden toveren met smaken en evolueerden er tot grootmeesters in hun vak. Pieter is in maart van dit jaar nog verkozen tot “Sommelier of the year” en was daar al bijzonder fier op.

1+1=3

Pieter Fraeyman van Vinto
Ronny De Coster Pieter Fraeyman van Vinto

“Ik heb daarop heel veel positieve reacties gekregen. Nu weer 15/20 zoals vorig jaar, dat is een mooie bevestiging. We hebben de zaak dit jaar zes weken gesloten voor verbouwing en het was toch even afwachten wat daarvan de impact zou zijn. We zijn bijzonder trots. We zijn ook nog maar sinds 2015 bezig. Sommige collega’s werken veel langer om op dit niveau te staan. Maar begrijp me goed: wij gaan hiervan niet zweven. Onze sterkte is, dat we zoeken naar 1+1=3. We hebben met Karel een fantastische kok en in de zaal probeer ik ook een meerwaarde te stoppen in de bediening. Wij denken ook een beetje out of the box: het moet ook niet altijd Franse wijn zijn. Zo staat er ook Georgische wijn op onze kaart. Altijd blijven zoeken naar beter, dat is onze drive”, besluit Pieter.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Vanessa Moreels

    Benoit en Bernard Dewitte hebben 16/20!!

  • Vicky Ghijselinck

    Benoit&Bernard Dewitte hebben 16/20, niet 14.....