In één uur tijd brand in twee kippenbedrijven

Politie vermoedt kwaad opzet en patrouilleert langs alle pluimveebedrijven in de streek

Rond elf uur brak brand uit in de pluimveeslachterij Nollens Poultry.
Ronny De Coster Rond elf uur brak brand uit in de pluimveeslachterij Nollens Poultry.
Op de Industriezone in Kruishoutem is in de nacht van zaterdag op zondag in één uur tijd brand ontstaan in twee kippenbedrijven. Politie en brandweer vermoeden dat de branden zijn aangestoken. Agenten patrouilleren nu langs alle kippenbedrijven in de regio.

De eerste brand ontstond rond 23 uur zaterdagavond bij de pluimveeslachterij Nollens Poultry aan de Karreweg op de grens van Kruishoutem en Olsene. “Een vrachtwagenchauffeur die hier aankwam, zag achteraan het bedrijf vuur en heeft alarm geslagen”, vertelde de eigenaar van het bedrijf, terwijl de brandweer met man en macht probeerde te beletten dat de brand verder uitbreidde. “Blijkbaar zou de brand ontstaan zijn bij plastic bakken die buiten stonden. Het vuur is van daar overgeslagen naar het gebouw”, vertelt de bedrijfsleider.

Een uur later moest de brandweer naar Broeierij Claeys.
Ronny De Coster Een uur later moest de brandweer naar Broeierij Claeys.

Tweede brand

Terwijl manschappen van de brandweerpost Kruishoutem het vuur bij Nollens aan het blussen waren, brak brand uit bij Broeierij Claeys aan de Karreweg. Dat kippenbedrijf ligt in vogelvlucht op amper honderd meter van de kippenslachterij Nollens. Bij Claeys hebben houten pallets vuur gevat, waarna de vlammen ook door het dak van het gebouw sloegen. De brandweerpost Kruishoutem kreeg versterking van de collega’s uit Oudenaarde om de tweede brand te blussen.

Brandstichting

Het vermoeden dat beide branden zijn aangestoken, is groot. “Het is uiteraard verdacht dat in een uur tijd brand ontstaan in twee bedrijven zo dicht bij elkaar. Maar we kunnen op dit moment nog niet zeggen hoe bij Nollens de plastic bakken en bij Claeys de pallets in brand zijn gevlogen. Dat achterhalen zal het werk van een branddeskundige zijn”, aldus de Kruishoutemse brandweerluitenant Chris Vermaercke, die de brandinterventies leidt.

Politie patrouilleert

Agenten van de politiezone Vlaamse Ardennen zijn in opperste staat van paraatheid: ze voeren patrouilles uit langs alle pluimveebedrijven in de regio.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.