Dame belandt in gracht na brunch

De 55-jarige H.G. uit Kruishoutem is in de politierechtbank veroordeeld tot een effectieve geldboete van 480 euro en 45 dagen rijverbod nadat ze in beschonken toestand met haar wagen in de gracht sukkelde.

"Mijn cliënte kwam van Deinze, waar ze met enkele vrienden was gaan brunchen", vertelde haar advocaat. "Op de terugweg liep het echter mis ter hoogte van de IJzerbergstraat, waar ze in de gracht is gereden. Ze is zelf uit het voertuig kunnen klauteren. Aangezien haar gsm plat was, is ze naar familie gestapt om daar de takeldienst te alarmeren."

De dame werd op haar weg echter onderschept door de politie en legde een positieve ademtest af. De Kruishoutemse was niet aan haar proefstuk toe. Politierechter Gilbert Callens veroordeelde haar deze keer tot een effectieve geldboete van 480 euro, maar daar komt nog eens zo'n 300 euro aan kosten bij. Haar rijbewijs is ze 45 dagen kwijt en krijgt ze pas terug na het opnieuw slagen in zowel het praktisch en theoretisch rijexamen als medische en psychologische proeven. (TVR)