"Elke dag 40 minuten chaos"

OMWONENDEN ZIJN ONVEILIGHEID AAN GEMEENTESCHOOL IN PASSIONISTENSTRAAT BEU

Veel ouders willen hun kroost zo dicht mogelijk bij de schoolpoort afzetten.
Thomas Vandewalle Veel ouders willen hun kroost zo dicht mogelijk bij de schoolpoort afzetten.
Verschillende bewoners van de Passionistenstraat zijn de dagelijkse verkeerschaos ter hoogte van de gemeenteschool zat. Oppositiepartij N-VA zal de problematiek volgende week aankaarten op de gemeenteraad. "Ik heb verschillende keren met open mond staan kijken naar de chaos in de straat. Hier moet iets gebeuren", aldus Tom Van Autreve.

 


Gemeenteschool De Weide Wereld telt momenteel 287 leerlingen. De meeste kinderen worden elke morgen met de wagen naar school gebracht en na schooltijd terug afgehaald. "En dat is een probleem", steekt directeur Peter Berlamont van wal. "Aan het begin en het einde van de schooldag is het hier 20 minuten lang bijzonder chaotisch."


Daarbij wordt door de ouders ook vaak foutief geparkeerd, tot grote ergernis van sommige bewoners. "Als school hebben we de ouders daarom een brief gestuurd waarin we erop aandringen dat ze op de voorziene plaatsen parkeren en geen opritten van woningen gaan blokkeren. Er werden ook folders uitgedeeld om de ouders te sensibiliseren."


De politie heeft nu ook de controles ter hoogte van de schoolpoort opgedreven. "Men is gestart met het geven van waarschuwingen, maar intussen werd er ook al geverbaliseerd", weet Berlamont. "Wij hebben onze bezorgdheid alvast overgemaakt aan de gemeente. Die heeft nu aan de overkant van de school al gezorgd voor een paar extra parkeerplaatsen en een betere belijning ervan. Het gemeentebestuur valt dus alvast niets te verwijten."

De politie heeft de controles in de schoolomgeving opgedreven.
Thomas Vandewalle De politie heeft de controles in de schoolomgeving opgedreven.

Mentaliteitswijziging

Volgens burgemeester Joop Verzele (CD&V) is er vooral een mentaliteitswijziging nodig bij de ouders. "Zo'n honderd meter verderop is er bijvoorbeeld een ruime parking ter hoogte van zaal Elckerlyc, maar nog steeds wil men zo dicht mogelijk bij de schoolpoort parkeren. Een fenomeen dat we ook aan de andere scholen in onze gemeente vaststellen. Momenteel vinden er in de Passionistenstraat nog verschillende werken plaats. Eens die zijn afgerond, zullen we er ook nog een paar extra parkeerplaatsen voorzien", kondigt hij aan.


Oppositieraadslid Tom Van Autreve (N-VA) zal de verkeersproblematiek tijdens de gemeenteraad ter sprake brengen. Hij wil dat er een samenwerking komt tussen de school, het oudercomité en de buurtbewoners, om zo samen tot een oplossing te komen en in een later stadium een schoolvervoerplan te ontwikkelen. "Ik ben al verschillende keren meegereden met de fietspool en ik heb er telkens met open mond staan kijken naar de chaos in de straat. Hier moet iets gebeuren", aldus Van Autreve.