Vrachtwagensluis moet zwaar doorgaand verkeer uit centrum van Kruishoutem houden

Ronny De Coster
Langs de Olsensesteenweg en de Oudenaardsesteenweg in Kruisem staat sinds enkele dagen een “vrachtwagensluis”. Dat is een camerasysteem dat zwaar vervoer betrapt en de nummerplaten van de betrokken wagens leest en doorgeeft aan de politie.

De politiezone Vlaamse Ardennen heeft de installatie voor drie maanden gehuurd bij G4S Safety Solutions. De camera’s hebben al een maand langs de Stationsstraat in Kluisbergen en de Nestor De Tièrestraat in Eine gestaan en blijven nu een maand in Kruisem. Een camera ter hoogte van de Huttegemstraat, niet ver van de autosnelweg, en een nabij het kruispunt met de Anzegemsesteenweg noteren automatisch de nummerplaten. Het systeem beschouwt een vrachtwagen die met een korte tussentijd langs de twee camera’s passeert als doorgaand zwaar verkeer. Dat levert de chauffeur een boete van 58 euro op.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Danny Verleye

    Ze kunnen dat geld gebruiken om de dertienveldenkensweg te herstellen. Allee. Te klungelen

  • tony decabooter

    Misschien ook de vrachtwagensluis ook eens plaatsen in de Caseelstraat in Waregem !

  • Lorenzo D

    Zo geraakt de Kas terug goed gevuld. De vrachtwagens laten omrijden via Deinze zodat ze nog wat extra geld hebben via de obu. Maar dat er hierdoor meer vervuiling is geen probleem. Zolang het maar opbrengt.