Videobeelden bewijzen: kangoeroe loopt al zeker vier maanden in Kruisem rond

De kangoeroe die Kruisem al een paar dagen in de ban houdt, doolt er al langer rond dan werd vermoed. Dat blijkt uit deze videobeelden.

Bij de politie kwamen tot nog toe maar drie meldingen binnen, maar geen enkele melding was meer dan drie weken oud. “Maar ik heb hem al gezien op 17 oktober vorig jaar”, zegt Kruisemnaar Thomas Dhondt, die het huppelende buideldier toen ook heeft gefilmd.

“Het was op de Huisepontweg tussen Wannegem en Huise. Ik schrok me een hoedje toen ik ’s ochtends rond kwart over zes langs de kant van de weg ‘iets’ zag lopen. Toen ik met de auto iets dichter kwam, zag ik tot mijn grote verbazing dat het om een kangoeroe ging. Dat verwacht je toch niet meteen in de Kruisemse velden. Het dier was schuw en maakte zich snel uit de voeten”, getuigt Thomas.

De Huisepontweg ligt op enkele kilometers van de Oudenaardsesteenweg, waar de kangoeroe de voorbije weken drie keer werd gezien.

De kangoeroe op de Huisepontweg in Wannegem-Lede.
Thomas Dhondt De kangoeroe op de Huisepontweg in Wannegem-Lede.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • STIJN SCRAYEN

    Is niet echt een kangoeroe maar een wallaby.

  • marijke deruyck

    Mooie diertjes vind ik wel, 't zou wel jammer zijn als ze in 't verkeer sterven. In Affligem huppelt er al maanden een wit exemplaartje rond, mooi, maar je zal het maar aanrijden of erger nog, daardoor ook zelf in het decor belanden.

  • Lieve Bols

    Waarom vangen ze het diertje niet en dan kunnen ze het naar een dieren opvang brengen.