Politie schiet gewapende man dood in centrum van Kruishoutem

HLN
Het centrum van Kruishoutem is zondagavond opgeschrikt door een schietpartij. Daarbij is een man om het leven gekomen. De politie zou hem hebben uitgeschakeld omdat hij zwaaide met twee messen en er ook al iemand mee had verwond.

De feiten zijn gebeurd in de vooravond in de Winston Churchilstraat, de verbindingsweg tussen het centrum van Kruishoutem en de E17. Er was er een incident op straat, waarbij een man met twee messen zwaaide. Hij zou daarmee iemand hebben verwond. Volgens onze informatie was het slachtoffer de buurman van de dader.

Ter plaatse overleden

De politie van de zone Vlaamse Ardennen snelde ter plaatse, maar kreeg de gewapende man niet bedaard. Uiteindelijk heeft de politie op de man geschoten. Getuigen hebben vier schoten gehoord. Een MUG-team kwam nog ter plaatste om de neergeschoten man te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse.

Gefilmd

Inmiddels is een filmpje opgedoken van (een deel van) het incident. Daarop is te zien hoe een politieagent de man herhaaldelijk toeschreeuwt dat hij zijn wapen moet neerleggen. De video start kennelijk op het moment dat de politie de man al met een schot heeft geraakt. Vermoedelijk daardoor staat hij voorover gebogen. Nadat hij rechtop gaat staan, valt de man op zijn rug en blijft hij roerloos liggen.

An Schoonjans van het parket Oost-Vlaanderen bevestigt dat de politie een man heeft doodgeschoten, maar kan nog geen nadere informatie geven over de omstandigheden. Die worden nog volop onderzocht.

“Het onderzoek naar het schietincident is momenteel volop bezig”, vertelt parketwoordvoerster An Schoonjans. “Het afstappingsteam, een wetsgeneesheer, een wapendeskundige en de onderzoeksrechter moeten meer klaarheid te scheppen over de precieze omstandigheden voorafgaand en tijdens de feiten. Volgens de eerste informatie was er een man die stond te zwaaien met messen. De politie is ter plekke aangekomen en heeft de man aangemaand zich over te geven. Dat blijkt niet gebeurd te zijn waarna de man werd neergeschoten. Hij is overleden aan zijn verwondingen.”

De man die door de later neergeschoten man was aangevallen, liep snijwonden op in de hals. Hij is naar het Algeem Ziekenhuis Oudenaarde gebracht, maar kon de kliniek gisteren al verlaten.

Lieke D'hondt
Lieke D'hondt122 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vanaeken jokke

  Laat de politie hun werk doen hopelijk hebben ze begrip bij comité P want meestal krijgen de criminelen hier meer respect dan slachtoffers en politie

 • Alain Valkeniers

  Proficiat aan deze agenten. je moet maar niet met een mes staan zwaaien en mensen verwonden. Heel spijtig voor zijn nabestanden, maar beter hij dood dan een onschuldig iemand. That's life.

 • Wesley Janssens

  Arme man! R.I.P.. ze schieten te snel tegenwoordig!! Het zou gepaster zijn om de messen uit zijn handen te kloppen en hem te aresteren.. maar neen ze schieten er 2X op voor alle zekerheid om hem te doden! Waar gaat de maatschapij naar toe.. misschien was die gewoon zijn appel aan het schillen...

 • pascal de bruycker

  Meer en meer komt zoiets in de maatschappij , misschien is een taser de oplossing ?

 • Pieter Paulus

  Dit is geen wettige zelfverdediging