Opvallend in Kruisem: CD&V crasht niet en Open Vld is grootse voor Kamer

Geoffrey Verleyen (Open Vld)
Ronny De Coster Geoffrey Verleyen (Open Vld)
De verkiezingsnederlaag van CD&V wordt duidelijk niet gevoeld in Kruisem: de partij komt als grootste uit de federale stembusslag. Ook opmerkelijk: Open Vld, oppositiepartij in de gemeenteraad, is voor de Kamer de nummer één in Kruisem.

Robrecht Bothuyne (CD&V) voelt niets van de rammeling die zijn partij krijgt. Integendeel: met 1.746 voorkeurstemmen doet hij het nog beter dan in 2014, toen 1.632 Kruishoutemnaren voor hem kozen. In Kruisem houdt CD&V ook goed stand en blijft ze met 25,2% van de stemmen de grootste politieke familie. Noemenwaardig ook is score van Laura Polfliet (CD&V) : 612 stemmen in Kruisem.

Voor het federale parlement moet CD&V wel Open Vld laten voorgaan. “Dat zal wel het Alexander De Croo-effect zijn”, gelooft plaatselijk liberaal kopstuk Geoffrey Verleyen, die bij de opvolgers 575 stemmen behaalde. “We hebben een mooie en positieve campagne gevoerd”, bedenkt Verleyen.

En toch is ook in Kruisem de vaststelling opmerkelijk, dat het Vlaams Belang van bijna uit het niets zowel voor de Kamer als voor het Vlaams Parlement meer dan 17% van de kiezers strikt.

CD&V'ers Robrecht Bothuyne en Laura Polfliet komen met goede scores
RV CD&V'ers Robrecht Bothuyne en Laura Polfliet komen met goede scores
-
HLN.be -
-
HLN.be -Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.