Op Verkeersveilige Dag reed één chauffeur op drie te snel op Waregemsesteenweg in Kruisem

Ronny De Coster
De snelheidscontroles die de politie donderdag deed naar aanleiding van de Verkeersveilige Dag, geven een vrij onthutsend resultaat voor de Waregemsesteenweg in Kruisem: maar liefst 32,7% van de auto’s vlamde er te snel door de bebouwde kom.

Alle Oost-Vlaamse politiezones namen donderdag deel aan de jaarlijkse Verkeersveilige Dag, een initiatief ter herinnering aan de zware kettingbotsing van 27 februari 1996 op de E 17 ter hoogte van Nazareth waarbij meer dan 200 wagens betrokken waren en 10 doden en 56 gewonden vielen. Agenten van de politiezone Vlaamse Ardennen stonden onder meer langs de Waregemsesteenweg in Kruisem met de flitser aan de kant en haalden er snelheidsovertreders uit het verkeer. Daar hadden de agenten flink wat werk aan: van de 245 gecontroleerde auto’s reden er 80 sneller dan de toegelaten 50 kilometer per uur. Dat is maar liefst 32,7% of bijna één op de drie.

Ook Wortegemstraat scoort slecht

Bijna even slecht was het cijfer in de Wortegemstraat in buurgemeente Bevere: daar ging 30,8% van de chauffeurs over de limiet. In de Kortrijkstraat in Wortegem-Petegem hield 10,2% zich niet aan de snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. De Oudenaardsebaan in Kluisbergen behaalt met maar 6,2% overtreders het beste cijfer.