Man (35) komt om het leven bij nachtelijke brand in appartement in Kruisem

Bij aankomst van de brandweer stond het appartement in lichterlaaie.
Ronny De Coster Bij aankomst van de brandweer stond het appartement in lichterlaaie.
Bij een brand in een appartementsgebouw in het Oost-Vlaamse Kruisem is in de nacht van zaterdag op zondag een man om het leven gekomen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het vuur ontstond rond half één op de eerste verdieping van een appartementsgebouw aan ’t Peerdeken, het kruispunt van de gewestweg N60 en de Ouwegemsesteenweg in Kruisem.

Bij aankomst van teams van de brandweerposten van Oudenaarde en Gavere stond de hele woonkamer van de flat in lichterlaaie en sprongen de ruiten aan de voorkant stuk. Een buur die was gewekt door het brandalarm verwittigde de hulpdiensten.

De toegesnelde ambulancedienst Snoeck en het mugteam van het AZ Oudenaarde konden de 35-jarige bewoner van het getroffen appartement niet meer redden. De man werd dood aangetroffen naast de fauteuil in de woonkamer. De brandweer kon beletten dat de vlammen oversloegen naar aanpalende flats. Toch is ook die van de onderburen als gevolg van waterschade en door de beschadiging van de elekriciteitsinstallatie tijdelijk onbewoonbaar.

Accidentele oorzaak

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet helemaal duidelijk. Volgens de eerste vaststellingen wijst alles op een accidentele oorzaak. Het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde, stuurt een branddeskundige en ook een wetsdokter om de precieze omstandigheden van het drama te achterhalen.

Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster