Kruisem in de ban van de kangoeroe: “Dat was precies iets groter dan ons konijn”

Nanja en dochtertje Bente zagen de kangoeroe huppelen op de akker achter hun tuin.
Ronny De Coster Nanja en dochtertje Bente zagen de kangoeroe huppelen op de akker achter hun tuin.
Kruishoutem heeft wel zeer opmerkelijk bezoek. Een kangoeroe huppelt er al drie weken rond, maar weinig mensen hebben het dier al gespot. Nanja Antonis en haar dochtertje Bente zijn wel bij de gelukkigen: “We zagen hem achter onze tuin, maar hij was héél snel verdwenen.”

Het is al drie weken geleden dat de kangoeroe achter hun huis aan de Oudenaardsesteenweg opdook, maar Nanja en Bente zijn nog altijd dolenthousiast wanneer ze over de onverwachte verschijning vertellen. “We zaten in de keuken, toen we op de akker achter onze tuin vlak bij de afsluiting iets zagen huppelen. Ik dacht: Tiens, dat is niet ons konijn, maar precies iets veel groter. Toen ben ik met mijn dochtertje naar buiten gegaan en dan zagen we tot onze grote verbazing dat het een kangoeroe was. Een mooi beest, hoor: ik schat dat hij ongeveer de grootte had van Bente. Het dier had een bruin-grijze vacht en was heel schichtig. Maar zo zijn alle kangoeroes, zeker? We hebben hem dus niet lang gezien, want eens hij ons had opgemerkt, liep hij snel weg. Tijd om een fotootje te maken, had ik helaas ook niet”, vertelt Nanja met wat spijt.

Het dier had een bruin-grijze vacht en was heel schichtig. We hebben hem dus niet lang gezien, want eens hij ons had opgemerkt, liep hij snel weg

Nanja Antonis

“Ik had hem zo graag willen vangen om in een kooitje te stoppen”, mijmert dochter Bente. “Ik heb nog samen met mijn papa op de fiets naar de kangoeroe gezocht, maar hij was weg”, vertelt Bente. “Sindsdien kijken we geregeld op het veld om te zien of de kangoeroe nog opduikt, maar voorlopig zonder succes”, zegt haar mama.

“Compleet raadsel”

De kangoeroe wordt intussen in Kruishoutem hét gespreksonderwerp. “Iedereen praat erover, maar weinigen hebben hem al gezien. Het is voor iedereen een compleet raadsel hoe een kangoeroe hier is geraakt”, reageert burgemeester Joop Verzele verbaasd. “Kruishoutem is een gemeente van kippen en eieren, maar een kangoeroe zie ik niet meteen in dat plaatje passen. Wij hebben hier alvast geen kweker van kangoeroes en ik ken ook niemand die zo’n beest als huisdier heeft”, lacht Verzele. “Er kunnen maar twee mogelijkheden zijn: ofwel is die kangoeroe ontsnapt bij een kweker buiten Kruishoutem, ofwel is het toch hier uitgebroken bij iemand die nu misschien schrik heeft om te bekennen dat hij zijn kangoeroe kwijt is? Ik kan alleen maar gissen”, besluit Verzele.

Niet zorgwekkend

“Het is niet iets waarover we ons grote zorgen maken”, reageert Joost Duhamel, hoofd van de politie Vlaamse Ardennen. “De oproep naar de mogelijke eigenaar die we deze week vanuit de politie hebben gelanceerd, is er gekomen nadat we de voorbije drie weken al drie keer van iemand te horen hadden gekregen dat hij of zij die kangoeroe had gezien. Dat was telkens in de buurt van de Oudenaardse- en Anzegemsesteenweg, maar er is geen gevaar voor bijvoorbeeld het verkeer: het dier is gezien in tuinen en op akkers. En het valt ook geen mensen aan. Maar het zou wel goed zijn als we het baasje kunnen vinden en de kangoeroe terug naar ‘huis’ kan”, besluit Duhamel.

Wie de kangoeroe opmerkt of weet van waar het kan komen, wordt verzocht contact op de te nemen met de politie in Oudenaarde op het telefoonnummer 055/33.88.88 of het algemeen nummer 101 van de politie.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc De zutter

    Kangeroe's verplaatsen zich snel weet je