Exclusief voor abonnees

Hier wordt over onderwijs gepraat op familiefeestjes: nieuwe directeur Saan (28) wordt baas van moeder en tante, alleen vader staat nog boven hem

De nieuwe directeur met achter zich moeder Hedwige, vader Freddy en tante Lucrèce.
Ronny De Coster De nieuwe directeur met achter zich moeder Hedwige, vader Freddy en tante Lucrèce.
Schooldirecteur worden en daarmee ook de ‘baas’  van je moeder en tante worden: het is wat Saan Vandenheede overkomt in Zingem. Hij leidt vanaf maandag de Gemeentelijke Basisschool De Bosrank, waar moeder Hedwige al 20 jaar voor de klas staat en tante Lucrèce al 9 jaar. “Onze Saan is nu onze baas. Maar we hebben er geen moeite mee. Integendeel”, klinken ze in koor.

“Ja, ik heb het al vaak moeten horen, dat mijn zoon nu mijn baas wordt”, begint juf Hedwige. Ze heeft er al 39 schooljaren opzitten, waarvan 20 in de Gemeentelijke Basisschool “De Bosrank” in Zingem. “Onze Saan en zijn broer Len hebben hier ook op de schoolbanken gezeten, maar ze hebben nooit les van mij gehad. Ik wou niet dat mijn eigen kinderen bij mij in de klas zaten. Ik wou vermijden dat daarover opmerkingen zou komen. We hebben de school en thuis ook altijd strak gescheiden gehouden. Was Saan of zijn broer vergeten om zijn schoolagenda te laten ondertekenen of om geld mee te nemen voor een uitstap of zo, dan mochten ze daarvoor overdag niet bij mij komen. Kregen ze van hun juf dan straf, dan was dat maar zo”, vertelt Hedwige.

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.