Gemeente Kruisem brengt vanaf woensdag mondmaskers bij alle gezinnen aan huis

Think Pink verkoopt twee modellen mondmaskers, 80 procent van de opbrengst gaat naar de strijd tegen borstkanker.
Think Pink Think Pink verkoopt twee modellen mondmaskers, 80 procent van de opbrengst gaat naar de strijd tegen borstkanker.
Het gemeentebestuur van Kruisem begint volgende week woensdag met de verdeling van gratis mondmaskers. Alle inwoners, ook kinderen, krijgen een mondbeschermer en een filter. De verdeling gebeurt later dan voorzien, doordat de levering vertraging heeft opgelopen.

De mondmaskers die Kruisem verdeelt, zijn besteld via de intergemeentelijke veiligheidscel van de politiezone Vlaamse Ardennen. Ook Oudenaarde, Kluisbergen en Wortegem-Petegem worden via de veiligheidscel van mondmaskers voorzien.

Ook voor kinderen

De mondmaskers zijn besteld bij Think Pink. De levering was deze week voorzien, maar liep vertraging op. De gemeente kreeg bericht, dat de mondmaskers op maandag 25 mei zullen arriveren. Vanaf woensdag gaan de vrijwilligers op pad om in elk Kruisems gezin de beloofde mondmaskers thuis te bezorgen. Ieder lid van het gezin zal een mondmasker krijgen, dus ook kinderen. Vanaf 12 jaar is er onderscheid in maskers voor vrouwen of mannen. Per masker wordt ook een filter meegeleverd.