Gemeente geeft startende ondernemers gratis reclame in infoblad en betaalt lidgeld handelaarsvereniging terug

Wie in Zingem een zaak start, mag eenmalig gratis in het infoblad van de gemeente adverteren.
Repro DCRB Wie in Zingem een zaak start, mag eenmalig gratis in het infoblad van de gemeente adverteren.
Startende handelaars en ondernemers krijgen in Kruisem een financieel duwtje in de rug: de gemeente geeft ze gratis advertentieruimte in het gemeentelijk informatieblad XM en betaalt ook eenmalig hun lidgeld bij een van de handelsverenigingen terug.

“Kruisem is een ondernemende gemeente en dat komt niet alleen door de vlotte bereikbaarheid en meer dan 300 hectare bedrijventerrein, maar ook doordat wij de handelaars en ondernemers het gevoel geven welkom te zijn”, bedenkt schepen Robrecht Bothuyne, bevoegd voor Lokale Economie.

“We gaan de startende handelaars een subsidie geven die bestaat uit twee delen: ze krijgen een kwart pagina publiciteit in kleur in het gemeentelijk infoblad XM info. En eenmalig betaalt de gemeente ook het lidgeld van de handelaar of ondernemer bij één van de Kruisemse handels- of bedrijvenverenigingen. Met de publiciteit in XM Info kan de nieuwe zaak of activiteit zich meteen bekend maken bij elke Kruisemnaar. En door kosteloos lid te worden van een Kruisemse ondernemersvereniging, krijgt de startende zaak toegang tot een ruim netwerk en krijgen we als bestuur solide aanspreekpunten voor een sterk lokaal economisch beleid”, motiveert de schepen het initiatief.

Ten laatste maand na opening aanvragen

De subsidie kan aangevraagd worden door een natuurlijke of een rechtspersoon, die in Kruisem een nieuwe handelszaak of onderneming opricht. Concreet gaat het vooral over handelszaken met vaste openingsuren, zaken die leven brengen in het straatbeeld. Ook bijvoorbeeld uitbaters van een horecazaak en een bed & breakfast komen in aanmerking voor de steunmaatregel. De aanvraag tot het bekomen van de subsidie moet ten laatste een maand na de opening van de nieuwe zaak worden ingediend. Meer informatie via www.kruisem.be/infoloket-voor-ondernemers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.