Gault&Millau geeft Benoit en Bernard Dewitte in Ouwegem score van 16/20 en bekroont ze ook voor “Beste groentegerecht van het jaar”

Benoit Dewitte.
Ronny De Coster Benoit Dewitte.
Benoit en Bernard Dewitte van het gelijknamige restaurant in Ouwegem scheren weer hoge toppen in de culinaire gids Gault&Millau. In de editie 2020, die maandag is voorgesteld, krijgen de broers niet alleen wéér een score van 16/20, maar ook nog eens de prijs voor het ‘Beste groentegerecht van het jaar’. 

Het restaurant Benoit en Bernard Dewitte vormt al jaren een gevestigde waarde. Al acht jaar prijkt een Michelinster aan de gevel en ook de inspecteurs van de culinaire gids Gault & Millau bevestigen nog maar eens dat de zaak met een score van 16 op 20 een plaats verdient in het rijtje van toppers: Benoit en Bernard Dewitte staat al vijftien jaar (!) met die quotering in de gids.

Beste groentegerecht

Daar bovenop krijgt het restaurant dit jaar de bekroning voor Beste groentegerecht van het jaar.

Dat komt aan de Beertegemstraat in Ouwegem niet als een complete verrassing: in mei had de onlinegids “We’re Smart World ® de Green Guide” Dewitte ook al de 41ste plaats toegekend op zijn wereldranglijst.

“Dat we nu ook de erkenning krijgen dat we de beste groentechef zijn, maakt me nog veel gelukkiger, omdat het bevestigt dat we er goed aan hebben gedaan om nog meer dan vroeger de kaart te trekken van groentegerechten. Bij ons krijgen groenten een prominente rol op de kaart”, reageert Benoit Dewitte. De broers oogsten van mei tot oktober groenten uit hun eigen biotuin in Huise.

Restaurant Benoit & Bernard Dewitte, Beertegemstraat 52 in Zingem, www.benoitdewitte.be

Onderstaande kaart en overzicht tonen de scoren van de andere Oost-Vlaamse restaurants die in de Gault&Millau 2020 zijn opgenomen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.