Ferm Kruisem promoot hedendaagse land- en tuinbouw

-
Ferm Kruisem -
Het gemeentebestuur van Kruisem lanceert een project om de diversiteit aan land- en tuinbouwbedrijven in de kijker te zetten. De website fermkruisem.be nodigt scholen en andere geïnteresseerde uit om op één dag kennis te maken met heel wat facetten van de moderne land- en tuinbouw. Kruisem speelt in het project ook zijn toeristische troeven uit.

Tonen dat landbouw niet meer een traditionele sector is, maar beschikt over moderne en hoogtechnologische bedrijven, is het opzet van Ferm Kruisem. Het initiatief komt van de gemeente Kruisem en geniet de steun van onder meer de Vlaamse Landmaatschappij, het Provinciebestuur en Leader Vlaamse Ardennen, een Europees subsidiëringsprogramma voor plattelandsontwikkeling.

Ferm Kruisem toont onder meer het provinciale proefcentrum, waar je kan kennismaken met hoe wetenschappelijk onderzoek zorgt voor gezondere en smakelijkere voeding. Je kan in Kruisem ook een bezoek brengen aan een ecologische visboerderij of aan één van de grootste en meest vernieuwende tomatenbedrijven van het land. Maar even goed zijn een azaleakwekerij, een kruidenkwekerij te ontdekken.

De deelnemende bedrijven staan op de website www.fermkruisem.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.