Dit zijn de kandidaten voor de verkiezing van Eikoning en Eierboer 2019

Deze negen lonken naar het kroontje van Eiekoningin 2019
Ronny De Coster Deze negen lonken naar het kroontje van Eiekoningin 2019
Negen dames hebben zich ingeschreven voor de verkiezing van de Eikoningin 2019. Opmerkelijk: bij de kandidates is geen enkele uit Kruisem. Bij de zes mannen die strijden om de titel van Eierboer, is er wel één kandidaat uit de gemeente.

De negen kandidaten voor de verkiezing van de Eikoningin zijn Shauny Van Laer (23) uit Borchtlombeek, Freya Patho (22) uit Herzele, Kimmy Vangeersdaele (28) uit Nazareth, Jolien Buckens (25) uit Waregem, Celine De Pourcq (23) uit Machelen, Eline Moerman (25) uit Vinkt, Leonie Teirlinck (21) uit Gavere, Fien Vanlerberghe (24) uit Gent en Amber Palmers (22) uit Amougies.

De kandidaat voor de titel van Eierboer
Ronny De Coster De kandidaat voor de titel van Eierboer

Kandidaat-Eierboeren

Voor de verkiezing van de Eierboer hebben zich negen kandidaten ingeschreven: Tom Polfliet (37) uit Ouwegem, Jorben Le Roy (19) uit Nazareth, Sander Marysse (19) uit Nazareth, Koen Eylenbosch (42) uit Gent, Sam Lippens (24) uit Deinze en Arno Verhaeghe (21) uit Oudenaarde. Op de verkiezingsavond treedt Jettie Pallettie op.

Jettie Pallettie en 2Fabiola

De Gulden Eifeesten vinden dit jaar voor de 65ste keer plaats in het paasweekend en verlopen volgens het bekende stramien. De zaterdagnamiddag staat in het teken van de kinderen met onder meer de de verkiezing van een Eierprins- en prinsesje en een eierworp alleen voor de kids.

’s Avonds vindt de verkiezing van Eierboer plaats met een optreden van zangeres Jettie Pallettie en op paaszondag kiest Kruishoutem de Eikoningin. Die show wordt muzikaal opgeluisterd door 2Fabiola ft. Loredena.

Op paasmaandag is er een foodtruckfestival en sluit de Gulden Eiworp de Eifeesten af.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.