Dierenrechtenorganisatie Animal Rights voert actie aan kippenslachterij Nollens in Kruishoutem

De actievoerders aan de kippenslachterij.
Ronny De Coster De actievoerders aan de kippenslachterij.
Leden van de dierenrechtenorganisatie Animal Rights hebben donderdagvoormiddag actie gevoerd aan de ingang van kippenslachterij Nollens langs de Karreweg in Kruishoutem. 

De actievoerders probeerden vrachtwagens tegen te houden, die kippen naar de slachterij brachten. Dat is ze niet gelukt. “De truckers stellen onze aanwezigheid niet erg op prijs en komen nogal roekeloos aangereden. We willen het ook wel veilig houden en springen dus ook niet vòòr die vrachtwagens. Maar met onze actie uiten we wel onze bezorgdheid over wat in dit soort slachthuizen met de dieren gebeurt. Wij willen de publieke opinie bewust maken van de dieronvriendelijke, geforceerde manier waarop vlees wordt ‘gekweekt’. Die industriële vleesmachine moet stoppen, motiveert een woordvoerster van de dierenrechtenorganisatie het protest. De actie in Kruishoutem verliep zonder incidenten. De politie hield van op afstand een oogje in het zeil, maar moest niet ingrijpen. De directie van Nollens wenste niet te reageren.

Ronny De Coster2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bernard Vermoere

    Bende onnozele vegetariërs,niemand zal mij ooit komen zeggen wat ik mag eten.Eten jullie maar sla en bonen zoveel jullie willen,EKKES.Lang leve de vleesindustrie.Ik geniet elke dag van men lekker stuk vlees en niemand pakt mij dat af !!!

  • Kristof Van steendam

    Kenmerkend voor deze tijd. Geen respect voor dier en milieu.