85-jarige bestuurster krijgt rijverbod in het weekend zodat ze in de week kan gaan dansen

De 85-jarige vrouw moest zich verantwoorden in de politierechtbank in Oudenaarde.
Ronny De Coster De 85-jarige vrouw moest zich verantwoorden in de politierechtbank in Oudenaarde.
Een 85-jarige vrouw uit Zingem moet haar wagen acht dagen aan de kant laten staan omdat ze een rood licht negeerde. De politierechter legde het rijverbod alleen voor het weekend op. Zo kan de vrouw in de week wel nog naar haar danslessen kan rijden.

De bestuurster negeerde in Ronse een rood licht, omdat ze moest remmen voor een voorligger die wou afslaan. Daardoor had ze naar eigen zeggen niet gezien dat het licht op rood stond. De 85-jarige dame heeft geluk gehad, want het licht stond voor de andere bestuurders al op groen. 

“Ik rijd al vijftig jaar met de auto”, vertelt de kranige dame aan de politierechter. “Elke week maak ik de verplaatsing naar verschillende gemeenten om in de namiddag te gaan dansen. Ik ben altijd heel voorzichtig, iets te veel misschien. Tegenwoordig moet je bijna vier ogen hebben om alles in de gaten te houden. Ik had niet gezien dat het licht aan het kruispunt al op rood stond, omdat mijn voorligger plots afremde om af te slaan.” 

De politierechter toont begrip en legt de vrouw een boete van 240 euro en een rijverbod van acht dagen op. Het rijverbod is enkel van kracht in het weekend en op feestdagen, zodat de vrouw in de week wel nog naar haar danslessen kan rijden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.