VIDEO. Politieachtervolging eindigt met zware crash op E17: Bestuurder rijdt onderweg ook nog twee agenten aan

Een spectaculaire politieachtervolging is dinsdagavond geëindigd in een zware crash op de E17 ter hoogte van Kruibeke. Een Jaguar werd achtervolgd door meerdere ploegen van de federale wegpolitie en de lokale politie van Antwerpen. Onderweg werden twee inspecteurs aangereden die er gelukkig met lichte verwondingen vanaf kwamen. De bestuurder legde een positieve ademtest af en had ook een kleine hoeveelheid drugs in zijn voertuig.

De politieachtervolging was begonnen in Antwerpen rond 23.30 uur toen een 45-jarige man in een Jaguar een rood licht negeerde op het kruispunt van de Lange Beeldekensstraat met de Pothoekstraat. Een politiepatrouille was getuige en de agenten wilden de wagen doen stoppen voor een controle. De bestuurder bleef echter doorrijden en negeerde even verderop opnieuw een rood licht. Enkele straten verder werd intussen een blokkade opgezet in de Provinciestraat. De vluchtende bestuurder ontweek die echter met een gevaarlijk manoeuvre en raakte daarbij twee inspecteurs. Eén van de agenten is drie dagen arbeidsongeschikt, de andere kwam er vanaf met lichte kneuzingen.

De achtervolging werd verder gezet en de vluchtende bestuurder reed met hoge snelheid zwalpend over de Plantin en Moretuslei naar de Binnensingel, waar hij vervolgens op de Antwerpse ring richting Gent belandde. Op de E17 haalde hij snelheden tot 160 kilometer per uur.

Uiteindelijk veroorzaakte de bestuurder ter hoogte van de werfzone van de Oosterweelwerken in Kruibeke een aanrijding met verschillende andere voertuigen. De Jaguar reed met hoge snelheid in op een BMW. Die werd door de zware klap weggeslingerd, kwam eerst tegen een Poolse vrachtwagen terecht en vervolgens tegen de vangrail. Door de aanrijding scheurde de brandstoftank van de vrachtwagen waardoor die grotendeels leegstroomde. Verschillende ziekenwagens kwamen ter plaatse en de snelweg werd tijdelijk volledig afgesloten.

De bestuurder werd opgepakt en legde een positieve ademtest af. Hij had ook een kleine hoeveelheid drugs in zijn wagen liggen. De wagen werd in beslag genomen. Hij werd door het parket voor de onderzoeksrechter geleid voor gewapende weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen aan agenten. De man werd vervolgens aangehouden. Ook de bestuurder van de aangereden BMW raakte lichtgewond.

De Jaguar raakte ter hoogte van Kruibeke betrokken bij een zware crash.
Kristof Pieters De Jaguar raakte ter hoogte van Kruibeke betrokken bij een zware crash.
De Jaguar reed aan hoge snelheid in op een BMW.
Kristof Pieters De Jaguar reed aan hoge snelheid in op een BMW.
politie Antwerpen
De wagen werd vanuit Antwerpen achtervolgd door verschillende ploegen.
Kristof Pieters De wagen werd vanuit Antwerpen achtervolgd door verschillende ploegen.
Een brandstoftank van een vrachtwagen scheurde open nadat de Jaguar er tegenaan knalde.
Kristof Pieters Een brandstoftank van een vrachtwagen scheurde open nadat de Jaguar er tegenaan knalde.
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Rymen

  Wordt die dan niet aangeklaagd voor o.m. poging tot moord?

 • Ronny Van Cleempoel

  Een goede advocaat en hij loopt (rijd) terug rond. Dit is België he .Rechters als Peter D'Hondt die moeten we meer hebben in de gerechtshoven het zou al heel anders zijn.

 • WALTER VAN DER AA

  morgen terug in nog een duurdere en snelle wagen. opsluiten en alles laten betalen, zonder de verzekering. drugs bij is normaal hier. let er meer op en meer controles met mijn wagen effen met twee wielen op het voetpad, om plaats te maken voor sluikverkeer, en een boete. belachelijk.

 • Filip Vanlaeken

  We moeten duidelijk vluchten en vluchtmisdrijf veel zwaarder straffen om de plaag een halt toe te roepen om brave burgers en agenten te beschermen. Effectieve straffen via snelrecht : je vlucht... je komt de eerste maand niet thuis en verliest 10j decht op SZ : uitkeringen en gezondheidszorg. Niet-europeanen : levenslang verbod om EU te betreden. Het zal rap gedaan zijn...

 • paul stockmans

  Voor mij poging tot moord, en knap werk van de politie, mag ook gezegd worden, die kunnen tenminste rijden