Verwarring rond voorrangsregels in Hoogstraat

Er is verwarring rond de voorrangsregeling in de Hoogstraat in Bazel. Daar staan bloembakken op de rijbaan als verkeersremmer, maar ook borden die de voorrangsregeling aangeven.

En volgens gemeenteraadslid Dimitri Van Laere (N-VA) is de voorrang niet altijd voor diegene die geen obstakel op zijn rijvak heeft. "Voor veel bestuurders is dat verwarrend", reageert Van Laere.


"Ze weten niet of ze rekening moeten houden met de bloembakken of de borden. Vroeger stonden er alleen bloembakken en gaf je voorrang wanneer je moest stoppen voor zo'n obstakel." Volgens schepen van Verkeer Dirk De Ketelaere (CD&V) klopt het dat de borden niet in overeenstemming zijn met de weginrichting.


"Maar hierdoor zijn bestuurders wel verplicht om aandachtig en voorzichtig te zijn", vindt hij. Er is ook kritiek op parkeervakken die intussen gesupprimeerd zijn door middel van zwarte verf op de witte lijnen. Het probleem is echter dat de verf afbladdert en de witte lijnen opnieuw zichtbaar zijn. De gemeente erkent dit probleem en gaat de belijning nu laten zandstralen. (PKM)