Vandalen bekrassen tiental auto’s op parking

“Dit mag niet onbestraft blijven”

Cindy Rombaut toont de krassen op haar wagen
Kristof Pieters Cindy Rombaut toont de krassen op haar wagen
Vandalen hebben woensdagavond een ravage aangericht op de parking van KOFC Rupelmonde. Een tiental wagens werd er bekrast. Bij sommige auto’s zelfs langs vier kanten. Buurtbewoners vermoeden dat het om dezelfde jongerenbende gaat die al een tijdje voor overlast zorgt op het Mercatoreilandje. “Maar dit gaat te ver”, klinkt het boos. “We willen dat de daders gevat en gestraft worden.”

De beschadigingen moeten woensdagavond aangericht zijn tussen 19.45 en 21.15 uur. Op dat moment was er een Halloweenfeestje van de jeugdploegen aan de gang in de cafetaria van KOFC Rupelmonde. Het eerste elftal was op het veld bezig met een training. “Er zijn drie auto’s beschadigd van spelers van de eerste ploeg, de rest waren voertuigen van bezoekers en buurtbewoners”, zegt voorzitter Marcel Vriesakker. “In totaal zijn er een tiental wagens bekrast en bij sommige was het niet om aan te zien. Het is ronduit schandalig wat daar is aangericht. Sommige auto’s zijn wel langs vier kanten volledig bekrast en moeten helemaal herspoten worden. Volgens ons gaat het om meerdere daders gezien de korte tijdspanne en het groot aantal voertuigen die beschadigd zijn. We weten ook niet om wie het gaat maar hebben een vermoeden dat het wel eens zou kunnen gaan om de bende jongeren die al een tijdje voor overlast zorgt. Ze kwamen eerder al in de aandacht door vechtpartijen op het Mercatoreilandje. Dit is echter meer dan een brug te ver. De schade is gigantisch. Wie geen omniumverzekering heeft, dreigt zelf voor de kosten op te draaien.”

Dat is onder meer het geval voor Cindy Rombaut. “Mijn zoontje speelt bij de jeugd van KOFC Rupelmonde en we waren naar het Halloweenfeestje gegaan”, vertelt ze. “Het was behoorlijk schrikken toen ik mijn wagen zo toegetakeld terugvond. Langs de bestuurderskant zijn de twee deuren volledig bekrast en ook de motorkap werd flink toegetakeld. Vermoedelijk hebben ze dit met een steen gedaan. Er zit niks anders op dan alles laten herspuiten maar dat zal een pak geld kosten. Het is ronduit schandalig wat hier gebeurd is.”

Joeri De Ryck woont met zijn vriendin in een flat rechtover de parking en ook hun auto werd door de vandalen zwaar beschadigd. “Dit mag niet ongestraft blijven”, vindt hij. “We hebben al een oproep gedaan naar getuigen en vragen dat iedereen die iets gezien of gehoord heeft, zich meldt bij de politie. Zelf hebben we inderdaad het vermoeden dat het om een jongerenbende gaat. Het gaat om twee knapen van hooguit 16 jaar en een bende meelopertjes waarvan sommige amper 10 of 11 jaar oud zijn. Ze lopen soms midden op straat, versperren auto’s de weg en maken obscene gebaren als je hen hierop aanspreekt.” Joeri De Ryck en zijn vriendin staan op het punt om te verhuizen. “Normaal gezien zijn we binnen een maand weg. Jammer dat het zo moet eindigen op onze oude stek. We hebben wel een garage maar met twee wagens moet er altijd één buiten staan. Ik denk dat veel mensen in de buurt nu wel met schrik zitten.”

Clubvoorzitter Marcel Vriesakker zal de problemen voorleggen aan het gemeentebestuur. “Het gaat immers om een publieke parking”, legt hij uit. “Onze bezoekers en spelers delen die met de buurt. We vragen dat er extra veiligheidsmaatregelen worden genomen. Het gaat hier om een doodlopend stuk van de Kouterstraat waar niet zoveel sociale controle is. We gaan vragen of er camerabewaking kan komen, want anders gaat niemand hier nog zijn wagen durven achterlaten.”

rv
rv
rv
rv
rv
Kristof Pieters
De feiten gebeurden op de parking van KOFC Rupelmonde in de Kouterstraat
Kristof Pieters De feiten gebeurden op de parking van KOFC Rupelmonde in de Kouterstraat13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peggy Geerts

  Zeer erg voor de slachtoffers, die zullen meer dan waarschijnlijk alweer zelf voor de kosten mogen opdraaien. Van ingrijpen vanuit bepaalde hoeken is toch geen sprake jammer genoeg...onbegrijpelijk !

 • Sven Van looy

  Dat zijn indd al enorme krassen

 • Filip DeCock

  beste mr geen troost, ik lees verdachtmakingen, geen bewijzen

 • Guy muis

  snotneuzen oppakken en de ouders de schade laten betalen simpel

 • raf janssens

  Een burgemeester en politiecommisaris die liever op TV komen om politieke spelletjes te spelen in plaats van een reeds maanden gekende jeugdbende aan banden te leggen. Bedankt Jos.