Stassen: “Dit is coalitie van de leugen”

Jos Stassen.
Kristof Pieters Jos Stassen.
Uittredend burgemeester Jos Stassen (SVK) reageert verbolgen en woedend op de manier waarop hij buiten spel werd gezet. “CD&V heeft ons voorgelogen en verraden. Ze hebben tijd gekregen om hun verlies te verwerken, maar die tijd namen ze om deze coup voor te bereiden. Als in de samenleving een gegeven woord niks meer waard is, dan stopt het gewoon.”

SVK nodigde zijn achterban dinsdagavond uit in het Volkshuis. Om troost te zoeken bij elkaar en ook om een ode te brengen aan de voorbije zes jaar. “We liggen nu even in de lappenmand, maar binnenkort staan we er terug met een rechte rug”, zegt Stassen. “De bevolking zal het snel doorprikken. Dit is een coalitie van de leugen. CD&V hangt aan elkaar van leugens en verraad. Men heeft tot driemaal de hand geschud met onze mensen. Zondagavond nog vroeg ik op de man af of er geen plan B was en dit werd ontkend door Filip Vercauteren. We zijn echter in slaap gewiegd en verraden. Men vergelijkt het met wat ik zelf heb gedaan zes jaar geleden met Antoine Denert, maar dat was een groot verschil. Ik heb het spel toen open en bloot gespeeld en van een situatie gebruik gemaakt.”

Stassen ontkent dat er onderhandelingen waren met N-VA. “Ik heb wel gepolst naar de redenen waarom ze zelfs niet met ons wilden praten. Denert heb ik inderdaad het voorzitterschap van de gemeenteraad aangeboden, maar dat was om de pacificeren. Ik wou rust brengen. Ik heb dit ook nooit verdoken gedaan. Als CD&V ons beu was, had men dit recht in ons gezicht moeten zeggen. Dit is trouwens ook een verraad aan alle projecten die we samen de voorbije zes jaar hebben opgestart. Het is duidelijk dat een verlies van vijf zetels niet veel lessen heeft gebracht. Het is hen duidelijk enkel om de postjes te doen.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Raymond Corremans

  Werkt samen met de CD&V, is verbaasd wanneer die hem in de rug steken... Wat gaan we nu nog allemaal meemaken...

 • LIVIEN De Volder

  Jongens, jongens, wat gaan we nog allemaal horen om hun te verontschuldigen, niets is minder waar, er is helemaal geen vergelijk met 6 jaar geleden toen was CD&V maar al te blij dat ze van Denert vanaf waren en nu breken ze hun woord om terug achter de Denert aan te lopen zuiver om wat meer postjes te kunnen pakken, foei, maar ja later in de hemel wordt hun alles vergeven, het zijn nu eenmaal tjeven

 • Ronny Groenwals

  Ja, heeft hetzelfde gedaan met de vorige verkiezingen, maar nu staat de Jos te janken hoor. Dit is niet eerlijk zeker Jos ? Ik mag dat maar de andere niet ?

 • Alois Cocquyt

  Jos ,prober een goede verliezer te zijn ook jij hebt de afgelopen dagen neit volledig correct mensen behandelt.Het is een besluit van een partij en val geen mensen persoonlijk aan. Dit is pas politiek niet fair handelen. Er is nog een vacature bij de groendienst in Kruibeke geef dit mee als tip voor de volgende job achter de burgemeesterpost .