Spectaculaire beelden van achtervolging dievenbende in Vtm-programma De Luchtpolitie

Op de infraroodbeelden van de helikopter is te zien hoe één van de dieven met de handen omhoog uit een maïsveld komt en meteen in de boeien wordt geslagen.
vtm Op de infraroodbeelden van de helikopter is te zien hoe één van de dieven met de handen omhoog uit een maïsveld komt en meteen in de boeien wordt geslagen.
In het Vtm-programma De Luchtpolitie zijn in de derde aflevering maandagavond spectaculaire beelden getoond van een achtervolging van vier dieven in de velden tussen de Molenberg en de E17 in Kruibeke.

De feiten kon u al lezen in onze krant begin augustus, maar de manier waarop de dieven gevat werden, werd nu uitgebreid getoond met unieke beelden van de politiehelikopter RAGO. De afdeling luchtsteun van de federale politie werd op 9 augustus dit jaar in bijstand gevraagd voor een zoekactie naar een voertuig met Franse nummerplaat. Daarin zaten enkele personen die gelinkt worden aan een reeks diefstallen. De politie kon de auto lokaliseren nadat een gsm-mast in de omgeving van Melle een signaal had opgevangen van een telefoon in de wagen. Meteen werd de achtervolging ingezet. Toen de dieven merkten dat ze gevolgd werden, namen ze de afrit Bazel. Er volgde een kilometerslange achtervolging die uiteindelijk eindigde aan de Molenberg in Kruibeke. Aan een maïsveld reed de wagen op een ‘varkensrug’ die het fietspad van de rijbaan scheidt. De vier inzittenden sprongen uit de wagen en verdwenen in de maïsvelden. Het was dankzij de infraroodbeelden van de politiehelikopter dat de daders allemaal ingerekend konden worden. De laatste verdachte was zelfs helemaal tot aan de E17 gelopen, maar door de aanwijzingen vanuit de helikopter stonden ook daar politiemensen hem op te wachten.

De vier verdachten zitten intussen in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze zouden in aanmerking komen voor minstens zes inbraken in de regio Brugge.

Ter hoogte van de Molenberg in Kruibeke eindigde de achtervolging en sloegen de dieven op de vlucht in een maïsveld.
vtm Ter hoogte van de Molenberg in Kruibeke eindigde de achtervolging en sloegen de dieven op de vlucht in een maïsveld.
Kristof Pieters
Dankzij de infraroodbeelden van de helikopter konden de verdachten zelfs in het dichte maïsveld de hele tijd gevolgd worden.
vtm Dankzij de infraroodbeelden van de helikopter konden de verdachten zelfs in het dichte maïsveld de hele tijd gevolgd worden.
Het labo kwam nadien ter plaatse voor een sporenonderzoek.
Kristof Pieters Het labo kwam nadien ter plaatse voor een sporenonderzoek.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.