Snelweg versperd na botsing tussen vier auto's en drie vrachtwagens

De snelweg raakte door het ongeval volledig versperd.
Foto Kristof Pieters De snelweg raakte door het ongeval volledig versperd.
Een zwaar ongeval heeft maandagavond het verkeer op de E17 richting Antwerpen zowat volledig lam gelegd. Omstreeks 17.45 uur botsten net voorbij het parkeerterrein van Kruibeke drie personenwagens en twee vrachtwagens.

Onmiddellijk daarna botsten nog eens een vrachtwagen met een personenwagen, maar bij het tweede ongeval waren de gevolgen gelukkig minder erg. Het ongeval deed zich voor in de staart van een file. De bestuurder van een zwarte Mercedes merkte de file te laat op. De man deed nog een manoeuvre om een aanrijding te vermijden, maar botste daarbij eerst op een Volvo en vervolgens tegen een vrachtwagen. De aangereden Volvo kwam door de klap tegen een andere vrachtwagen terecht en vervolgens tegen de betonnen jersey.

Brokstukken

Het was een zware klap waardoor de rijbaan bezaaid kwam te liggen met brokstukken. De brandweer had heel wat opruimwerk. De drie rijstroken van de E17 raakten versperd waardoor het verkeer enkel over de pechstrook langs het ongeval kon passeren. Dat zorgde al snel voor een ellenlange file. Op een bepaald moment liep de wachttijd op tot meer dan anderhalf uur. Twee bestuurders raakten lichtgewond, maar weigerden vervoer naar het ziekenhuis. Omstreeks 20 uur was de rijbaan weer vrijgemaakt. (PKM)