Scheldedijk in Polders van Kruibeke afgesloten voor stormtij

Net als vorig jaar bestaat de kans dat de Schelde over de dijk zal stromen.
Kristof Pieters Net als vorig jaar bestaat de kans dat de Schelde over de dijk zal stromen.
De Polders van Kruibeke zetten zich schrap voor een stormtij. Daarom wordt de Scheldedijk (overloopdijk) afgesloten vanaf zondagavond om 17 uur tot maandagochtend 8 uur. De veerdiensten en DeWaterbus blijven bereikbaar tijdens de alarmfase.

De Schelde en haar zijrivieren krijgen te kampen met hoge waterpeilen. De weersvoorspellingen gaan uit van een stormtij: de combinatie van springtij en een westerstorm op de Noordzee. Dat wil zeggen dat het gecontroleerde overstromingsgebieden ‘De Polders van Kruibeke’ mogelijks in werking zal treden. Het overstromingsgebied vangt tijdelijk de verhoogde waterpeilen op en vermijdt zo wateroverlast.

Hierdoor zal de overloopdijk (Scheldedijk) afgesloten worden van zondagavond tot maandagochtend. Het jaagpad langs de Ringdijk blijft voorlopig wel open. Alle toegangswegen naar de Scheldedijk worden met nadarhekken en/of slagbomen afgesloten. De gemeente roept op om de veiligheidsmaatregelen te respecteren. De politie zal systematisch controle doen en overtreders verbaliseren. De veerdienst tussen Bazel en Hemiksem is enkel bereikbaar via de Blauwe gaanweg en de Verkortingsdijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video