SamenVoorKruibeke verschijnt in feestkledij op kerstzitting gemeenteraad

SamenVoorKruibeke kwam feestelijk uitgedost naar de gemeenteraad als ludiek protest tegen de extra zitting op tweede kerstdag.
Kristof Pieters SamenVoorKruibeke kwam feestelijk uitgedost naar de gemeenteraad als ludiek protest tegen de extra zitting op tweede kerstdag.
Oppositiepartij SamenVoorKruibeke verscheen donderdagavond in feestkledij op de gemeenteraad. Het was een ludiek protest tegen de extra zitting op tweede kerstdag. Die moest worden samengeroepen omdat het bestuur twee weken eerder over geen meerderheid beschikte.

De zitting ging van start met de tijdelijk vervanging van schepen Kamiel Van Gheem (N-VA) in de gemeenteraad door Emilie Vergauwen. Van Gheem zal nog tot en met 31 maart afwezig zijn wegens gezondheidsredenen. Zijn afwezigheid zorgde twee weken geleden voor grote problemen bij de bestuursmeerderheid van N-VA en CD&V. Die kwam plots namelijk een zetel te kort. De gemeenteraad werd net voor aanvang afgelast toen duidelijk werd dat er geen meerderheid beschikbaar was voor de goedkeuring van het budget en de meerjarenplanning.

Donderdagavond vond een nieuwe poging plaats. Dit keer raakte het meerjarenplan wel goedgekeurd. Oppositiepartij SamenVoorKruibeke had vooraf geprotesteerd tegen de zitting op tweede kerstdag maar kwam toch opdagen. Ze deed dit met een ludieke knipoog wel in feestkledij.

Emilie Vergauwen legde in handen van voorzitter Kris Claessens de eed af en zal Kamiel Van Gheem tijdelijk vervangen tot eind maart.
Kristof Pieters Emilie Vergauwen legde in handen van voorzitter Kris Claessens de eed af en zal Kamiel Van Gheem tijdelijk vervangen tot eind maart.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.