Rookontwikkeling aan silo met kleikorrels door slijpwerken

Kristof Pieters
Bij de firma Argex aan de Kruibeeksesteenweg in Burcht werd maandagmiddag omstreeks 12.30 uur een rookontwikkeling vastgesteld aan een silo met kleikorrels. Slijpwerken lagen aan de basis. De schade bleef beperkt.

Een externe firma  was maandag bezig met renovatiewerken aan één van de silo’s. Daarbij moest een metalen constructie verwijderd worden. Bij het losbranden kwamen er gensters terecht op het dak met glasvezelplaten waardoor dit begon te smeulen.


De brandweer van Antwerpen kwam met zwaar materiaal en heel wat manschappen ter plaatse, maar gelukkig bleek het al snel om een incident met beperkte omvang te gaan. Er vielen geen gewonden en de activiteiten op het grootste deel van het bedrijf konden ongehinderd doorgaan. Bij Argex worden kleikorrels gemaakt door klei te verhitten tot een temperatuur van 1.100 C°. Elke dag lopen er zo’n 1.700 m³ aan korrels van de band.

Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.