Repmond Rock mikt meer op gezinnen

De opbouw van het festivalterrein was gisteren nog volop aan de gang.
Kristof Pieters De opbouw van het festivalterrein was gisteren nog volop aan de gang.
Repmond Rock trapt vanavond de festivalzomer op gang. Op de affiche staan onder meer The Kids, Faisal, De Clement Peerens Explosition en Buscemi vs. Praga Khan. De zomerbar wordt uitgebreid en richt zich nog meer op families met kinderen. De opbrengst gaat naar de nieuwbouw voor de Scouts en Chiro.

Repmond Rock biedt jongeren de kans om de examenstress weg te spoelen. Dit zal de laatste keer zijn op het Mercatoreiland in zijn huidige vorm, want daarna start de heraanleg ervan. "Wat daarna zal gebeuren, is nog een vraagteken. Dat zijn echter zorgen voor later", zegt woordvoerder Jan De Cleen.


Vandaag is er vanaf 16 uur de 4de editie van de gratis 'Repmond Rock Zomerbar'. Iedereen is welkom op het Mercatoreiland om bij de ondergaande zon aan de Schelde van een cocktail of hapjes te genieten. "We openen de deuren iets vroeger dan andere jaren omdat we ons wat meer richten op families met kinderen. We zullen voor de kleinsten ook springkastelen opstellen. De eerste klepper die avond is Discobaar A Moeder."


Zaterdag begint het echte festival vanaf 14.45 uur en kan men genieten van onder andere Les Truttes, The Kids, Faisal, De Clement Peerens Explosition, Buscemi vs. Praga Khan en vele anderen. "De formule is dezelfde gebleven", vervolgt De Cleen. "We serveren een mix van muziekstijlen en hebben een aparte dj-toren."


De winst van Repmond Rock vloeit integraal naar de bouw van de nieuwe scouts- en chirolokalen. Omdat er weinig parkeergelegenheid is in Rupelmonde, adviseren de organisatoren om met de fiets te komen of met de gratis BOB-bus. Vanuit Rupelmonde rijdt de bus de hele dag naar Bazel, Kruibeke tot aan de tramterminus van Melsele/Zwijndrecht. 's Avonds rijdt ze naar Steendorp, Temse, Velle, Tielrode en Elversele. Aan de kassa betaal je voor zaterdag 17 euro voor een ticket. Info: www.repmondrock.be (PKM