Radio Barbier vanaf 14 juni opnieuw twee weken in de ether

Kristof Pieters
Radio Barbier heeft een vergunning gekregen om vanaf 14 juni gedurende twee weken radio-uitzendingen te verzorgen vanuit Rupelmonde. Het pastorijgebouw in de Priester Saveynstraat zal als uitvalsbasis gebruikt worden. Eerstdaags wordt daar de studio ingericht.

Radio Barbier was in de jaren tachtig slechts vijf jaar actief, maar in die tijd wel razend populair. 31 jaar na de stopzetting van de populaire zender werden de microfoons vorig jaar vanonder het stof gehaald ter gelegenheid van Repmond Rock.

De reünie smaakte naar meer en dus gaat ook dit jaar Radio Barbier tijdelijk terug in de ether. De toegekende frequentie is 87,6 MHz op de FM-band. Radio Barbier zal het eerste radiostation zijn op de afstemschaal.

Een 20-tal medewerkers zullen gedurende twee weken de zomer van Kruibeke op gang trekken met muzikale en informatieve programma’s, gericht op luisteraars in Kruibeke, Bazel, Rupelmonde en Steendorp.

De luisteraars kunnen alvast kennis maken met de programmamakers op de toerismebeurs van Markant op 17 mei aan het kasteel van Bazel. In een eigen stand kan je er tussen 17 en 22 uur informatie krijgen over hoe je moet afstemmen en wordt je alvast een programma-flyer toegestopt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.