Polders van Kruibeke tijdelijk afgesloten door stormweer, overstromingsgebied zal wellicht in werking treden

Op het jaagpad zijn de slagbomen gesloten. Niemand mag de Polders van Kruibeke nog in tot nader order.
rv Op het jaagpad zijn de slagbomen gesloten. Niemand mag de Polders van Kruibeke nog in tot nader order.
De combinatie van het stormweer met hoogwater op de Schelde, zal vandaag wellicht het gecontroleerd overstromingsgebied van Kruibeke in werking doen treden. Daarom is dit gebied van 600 hectare sinds zaterdagavond preventief afgesloten.

De Schelde krijgt vandaag te kampen met verhoogde waterstanden. In combinatie met het aangekondigde stormweer, kan het springtij opgestuwd worden en de Schelde buiten haar oevers treden. Op dat moment treedt het gecontroleerd overstromingsgebied in de Polders van Kruibeke in werking. Dankzij het overstromingsgebied wordt het water opgevangen en is er een verminderd risico op overstromingen in het Scheldebekken. De Polders van Kruibeke zijn sinds zaterdagavond 17 uur afgesloten tot zolang het nodig wordt geacht. 

Ook voor de veren en de Waterbus zijn er gevolgen. De Waterbus heeft zondagmiddag haar vaarten voorlopig opgeschort. Men kan de laatste berichtgeving volgen op http://www.dewaterbus.be of op de facebookpagina van de Waterbus. De veerboot vaart maandag beperkt door het springtij. Tussen Kruibeke en Hoboken zijn er geen vaarten tussen 15.30 en 18.30 uur. Tussen Bazel en Hemiksem vaart de laatste boot van Hemiksem naar Bazel om 14.30 uur. Vervolgens blijft de veerboot in Hemiksem liggen tot het stormtij gepasseerd is. De Dweerse Gaanweg richting het veer van Kallebeek blijft voorlopig wel gewoon open maar zal maandag om 15 uur wel worden afgesloten. De laatste berichtgeving over de veren is te raadplegen via http://www.welkombijvloot.be

Het kasteelpark Wissekerke en de Dreef in Bazel zijn preventief afgesloten in functie van het stormweer. Ook de luchtdraaghal op de sportsite De Dulpop is gesloten voor gebruikers om veiligheidsredenen. 

De dreef in Bazel is preventief afgesloten.
rv De dreef in Bazel is preventief afgesloten.
rv