Opnieuw ongeval door betonnen muurtje aan afrit E17: deze keer auto over de kop

De Volkswagen Golf belandde bovenop de brug op zijn dak.
Kristof Pieters De Volkswagen Golf belandde bovenop de brug op zijn dak.
Het betonnen muurtje tussen het fietspad en de rijbaan bovenop de verkeerswissel van de E17 in Bazel/Haasdonk heeft nog maar eens een rol gespeeld in een ongeval. Een auto ging zondagochtend over de kop toen de bestuurder met zijn voorwiel tegen de afgeschuinde kant van het muurtje aanreed.

Het betonnen muurtje op de brug van de verkeerswisselaar van de E17 op de grens van Bazel en Haasdonk ligt al lang onder vuur, maar een reeks ongevallen doet het debat weer hevig oplaaien. Deze maand alleen al deden zich drie ongevallen voor in twee dagen tijd. De betonblokken tussen het fietspad en de rijbaan ontnemen bestuurders op de afrit het zicht op het verkeer dat over de brug komt gereden.

Het beruchte muurtje veroorzaakte zondagochtend opnieuw een ongeval. Dit keer was het niet omdat het zicht op het andere verkeer werd ontnomen, maar zorgde de afgeschuinde kant van de betonmuur voor het gevaar. Een jongeman kwam rond 5.30 uur met zijn Volkswagen Golf uit de Heirstraat gereden. Ter hoogte van de brug over de snelweg liep het mis. De auto raakte met een voorwiel het schuine uiteinde van het betonmuurtje. Door het schanseffect kantelde de auto waardoor de wagen op zijn dak belandde en nog ruim 70 meter verder schoof. De bestuurder kon op eigen kracht uit de wagen klauteren en raakte slechts licht gewond. Hij verkeerde wel in shock. Een bloedafname in het ziekenhuis zal moeten uitwijzen of hij al dan niet onder invloed reed. De auto werd getakeld en was rijp voor de schroothoop.

De bestuurder was met zijn voorwiel tegen de afgeschuinde kant van het betonmuurtje aangereden.
Kristof Pieters De bestuurder was met zijn voorwiel tegen de afgeschuinde kant van het betonmuurtje aangereden.
Kristof Pieters
Kristof Pieters17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sabrina Gorrebeeck

  Veiligheid voor de fietsers? Als je van de autostrade komt moet je sowieso met je voorwielen op het fietspad gaan staan anders kun je onmogelijk zien of er een auto afkomt. Dus nee die muurtjes zorgen eerder voor hinder en ongevallen dan voor veiligheid.

 • Christoff Nicque

  Verkeerslichten plaatsen is de enige en veiligste oplossing.

 • wilfried parthoens

  bestuurders van autos pas daar u snelheid aan en kijk op de weg met twee handen aan het stuur er zullen dan geen ongevallen gebeuren punt

 • Dirk Van Beckhoven

  Muurtjes veroorzaken geen ongevallen, chauffeurs die hun rijgedrag niet aanpassen aan de situatie doen dat wel. Ondanks het feit dat meer dan 80% van de ongevallen te wijten zijn aan bestuurdersfouten, moet er toch steeds een andere zwarte piet gevonden worden. Er rijden daar dagelijks duizenden andere auto's voorbij zonder te verongelukken!

 • Dirk Bytebier

  Best dat die muur er staat stel je voor u rijd daar net met uw fiets voorbij , ze kunnen nu al de weg niet passen ver van als er geen staat dan rijden ze gegarandeerd het fietspad op , dat ze hun snelheid aanpassen dat zal al heel veel helpen