Noodhulp voor Malawi en Filipijnen

In de Filipijnen zorgden aardverschuivingen voor heel wat menselijk en materieel leed.
EPA In de Filipijnen zorgden aardverschuivingen voor heel wat menselijk en materieel leed.
De gemeenteraad van Kruibeke heeft beslist steun te verlenen aan de strijd tegen kindersterfte in Malawi en de slachtoffers van de tyfoon in de Filipijnen.

Malawi kreunt onder de armoede, ondervoeding, ontoereikende medische zorg en ziekte. Stromend water en elektriciteit zijn voor grote delen van de bevolking een ongeziene luxe, hygiëne is dat ook. Vuil water, slechte sanitaire voorzieningen en een slechte hygiëne veroorzaken cholera en diarree. Diarree is zelfs één van de meest voorkomende doodsoorzaken bij de allerjongsten. Het Rode Kruis Vlaanderen helpt met het herstel en de uitbouw van water- en sanitaire voorzieningen zoals toiletten, wasbakken en waterpompen. Kruibeke kent een toelage van 1.000 euro toe aan het Rode Kruis voor de uitbouw van deze basisvoorzieningen.

Hetzelfde bedrag wordt uitgetrokken om de hulpverleningsacties te ondersteunen in de Filipijnen. Op 14 en 15 september teisterde een supertyfoon het noorden van de Filipijnen. Zo’n 81 aardverschuivingen, 51 wegafsluitingen en omgevallen bomen werden geregistreerd, waardoor afgelegen gemeenschappen geïsoleerd geraakten. Partners van de vzw Solidagro uit Sint-Niklaas en de provincie Oost-Vlaanderen voeren momenteel hulpverleningsmissies uit over de hele regio en helpen doorlopend bij noodoperaties en ondersteunen de wederopbouw.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.