Meer dan vijfhonderd scholieren geven beste van zichzelf op veldloop

Kristof Pieters
Op het kunstgrasveld in sportcentrum Kerkeputten in Kruibeke vond woensdagmiddag voor de 31ste maal een scholenveldloop plaats. Per leeftijdscategorie namen de scholieren het tegen elkaar op.

De eerste graad moest 600 meter afleggen, de 2de graad rende 900 meter en de 3de graad moest 1.200 meter lopen. Alle Kruibeekse basisscholen tekenden present. Ook een aantal leerkrachten, sportieve papa’s en zelfs schepen Kris Smet trokken de loopschoenen aan. Toekomstig schepen en duatleet Koen Maris moest nipt de duimen liggen voor de mascotte van het atletiekteam ZWAT dat de Reynaertschool vertegenwoordigde.

Na elk van de veertien categorieën volgde een prijsuitreiking waarbij schepen van Sport Kamiel Van Gheem samen met zijn collega Kris Smet de medailles mocht uitdelen. Er waren ook telkens prijzen voor de mooist verklede deelnemers. Dankzij het droge weer was er ook aan de zijlijn een mooie opkomst van ouders die hun kroost kwamen aanmoedigen.

Er waren ook prijzen voor de mooist verklede deelnemers.
Kristof Pieters Er waren ook prijzen voor de mooist verklede deelnemers.
Als er iemand met een baseballknuppel naast je loopt, geef je net dat tikkeltje meer...
Kristof Pieters Als er iemand met een baseballknuppel naast je loopt, geef je net dat tikkeltje meer...
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Koen Maris lag de heel tijd op kop bij de sportieve papa’s maar werd net voor de meet nog ingehaald door de mascotte van ateletiekclub ZWAT.
Kristof Pieters Koen Maris lag de heel tijd op kop bij de sportieve papa’s maar werd net voor de meet nog ingehaald door de mascotte van ateletiekclub ZWAT.
Kristof Pieters
Ook schepen Kris Smet zette zijn sportieve beste beentje voor.
Kristof Pieters Ook schepen Kris Smet zette zijn sportieve beste beentje voor.
De leerkrachten van de Renaertschool liepen mee als Pipi Langkous.
rv De leerkrachten van de Renaertschool liepen mee als Pipi Langkous.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.