Exclusief voor abonnees

Koppel vertrekt op wereldreis, niet alleen huis maar ook de hele inboedel onder de veilinghamer

Kristof Pieters
Ik ga op reis en ik neem mee… Bij Cindy Van Steelandt (39) en Mark Verdonschot (37) zijn het enkele wat persoonlijke spullen die in een rugzak passen. Ze vertrekken op 1 december op wereldreis en verkochten niet alleen hun huis maar ook de hele inboedel gaat onder de veilinghamer. “Het is één groot avontuur”, lacht Cindy. “We weten wanneer we vertrekken maar niet wanneer we terugkomen. Misschien vinden we onderweg wel ergens een nieuw stekje?”

Wat drijft iemand om zo drastisch hebben en houden achter te laten? Cindy Van Steelandt, een architect uit Kruibeke, heeft alleszins geen schrik voor de sprong in het onbekende. “Ik heb een bewogen tijd achter de rug”, vertelt ze. “Ik ben in 2012 gescheiden en was tot vorig jaar alleenstaand. Ik worstelde echter ook met overgewicht. Om de overtollige kilo’s kwijt te geraken ben ik veel gezonder gaan leven. Daardoor ben ik op eigen houtje liefst 25 kg verloren. Later ben ik ook fanatiek beginnen wandelen. In totaal ben ik nu meer dan 45 kilogram vermagerd en dat is toch wel een hele ommezwaai. Ik zit nu veel beter in mijn vel. Daarvoor was ik zeker niet ongelukkig hoor. Ik was actief in verschillende verenigingen, had een vrij druk sociaal leven maar toch mankeerde er iets. Ik was al een hele tijd zoekende maar ik kon er niet echt mijn vinger op leggen. In mijn job als architect kon ik mijn ei ook niet meer echt kwijt. Daarom ben ik gaan aankloppen bij een loopbaanbegeleider. Het is echter pas nadat ik vorig jaar Mark tegen het lijf liep, dat alle puzzelstukjes in elkaar begonnen te vallen.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.