Kindjes leren gevaren van dode hoek kennen dankzij ‘levend verkeerspark’ aan sporthal Dulpop

Onder meer de dode hoek bij vrachtwagens komt aan bod.
Kristof Pieters Onder meer de dode hoek bij vrachtwagens komt aan bod.
Op de parking van sporthal De Dulpop in Bazel is het project ‘Levend Verkeerspark’ opnieuw van start gegaan. Scholieren kunnen er onder meer een fietsbehendigheidsparcours afleggen maar ook de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens ervaren.

Het ‘levend verkeerspark’ is een sensibiliseringsproject voor het vierde leerjaar. De politie staat er nog de hele week mee in Bazel en volgende maand is het de beurt aan de scholen uit Temse. Op het programma staat telkens een uitgestippelde begeleide fietsroute waarbij de kinderen verschillende verkeerssituaties kunnen ervaren in het echte verkeer. Daarnaast is er ook een fietsbehendigheidsparcours en uiteraard komt ook het gevaar van de dode hoek bij vrachtwagens aan bod. “We hebben enkele jaren geleden hiervoor een ‘dode hoek-zeil’ aangekocht”, legt de politie uit. “Het toont de ware oppervlakte van de dode hoek. Hier worden de gevaren uitgelegd en de kinderen kunnen zelf een kijkje nemen achter het stuur van de vrachtwagen.”

Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.