Ingebroken in Brugge, geseind in Melle, gestrand op ‘varkensrug’ in Kruibeke: viertal gevat na kilometerslange achtervolging

In de Molenberg in Kruibeke zijn vrijdagochtend vier inbrekers gevat na een kilometerslange achtervolging. Ze crashten met hun auto tegen een zogenaamde ‘varkensrug’ die als scheiding is aangebracht tussen het fietspad en de rijbaan.

De vier inzittenden van de auto worden verdacht van een inbraak in de regio Brugge. Hun wagen, een Ford met Franse nummerplaat, werd meteen geseind. Ter hoogte van de E40 in Melle werd de wagen gespot door een politiepatrouille die meteen de achtervolging inzette. De auto vluchtte verder via de E17 in de richting van Antwerpen. Verschillende politieploegen sloten zich aan bij de achtervolging. Ter hoogte van Haasdonk verlieten de dieven de snelweg maar enkele kilometers verder eindigde de vlucht op een ‘varkensrug’. De bestuurder was de controle verloren en reed over de betonnen afscheiding, waardoor een band lek sloeg. De vier inzittenden konden ter plaatse worden ingerekend.

Het labo van Brugge kwam ook nog ter plaatse om nog een sporenonderzoek uit te voeren op de auto.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Nys

    Goed werk van de agenten. Hopelijk word hun werk beloond.

  • Erwin Schauvliege

    Waarom worden die personen opgepakt ? Waarom moet de politie zich belachelijk blijven maken ? In een klimaat waar de gevangenissen leeg moeten blijven (prioriteit van minister Geens) heeft dit toch geen zin, of ? Een van de volgende dagen lopen die gasten terug vrij rond. En in het slechtste geval krijgen ze binnen afzienbare tijd (ondertussen mogen ze vrij rond lopen en weer diefstallen plegen) een werkstrafje of een inmiddels populair geworden enkelbandje.

  • Roger Cooks

    En de onderzoeksrechter liet ze zeker "onder strikte voorwaarden" reeds terug vrij?