Geen toelage voor gebruik Waterbus

Kristof Pieters
Het gemeentebestuur van Kruibeke heeft geen plannen om een toelage te geven aan gebruikers van de Waterbus. Gemeenteraadslid Kristof Van de Vyver (SamenVoorKruibeke) deed het voorstel omdat de huidige tarieven niet altijd interessant zijn iedereen.

Het maandtarief van 68,50 euro is niet interessant voor wie deeltijds werkt en slechts een aantal keer per week de oversteek maakt. “Om een voordeel te doen tegenover het gewone retourtarief van 5 euro moet je minstens 14 keer per maand de oversteek maken”, becijferde Van de Vyver. Hij stelt voor dat de gemeente 18,50 euro per maand of 68,50 euro per jaar zou bijdragen. “Al dan niet tot het einde van de werken aan de Burchtstraat”, legt het raadslid uit. “De Waterbus kan een aanvulling zijn op andere alternatieve vervoersmodi zoals het openbaar vervoer, de fiets, carpoolen, enz.

Volgens burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) is een tegemoetkoming in de prijs van de Waterbus niet voorzien in de budgetten van de gemeente. “Bovendien krijgen heel wat pendelaars al een tegemoetkoming via de werkgever. Ik besef dat de prijs van een abonnement niet goedkoop is, maar er is nog altijd het gewone openbaar vervoer als alternatief.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Greet Smet

    Spijtig, het hadd inderdaad een hulp en een aanmoediging geweest en enkele auto's minder op de baan opgeleverd...