Bus laat niet alleen transmigranten maar ook pendelaars staan

De politie controleert regelmatig bussen in Kruibeke omdat transmigranten die gebruiken om van en naar de snelwegparking te pendelen.
Kristof Pieters De politie controleert regelmatig bussen in Kruibeke omdat transmigranten die gebruiken om van en naar de snelwegparking te pendelen.

Het gemeentebestuur van Kruibeke heeft aan vervoersmaatschappij De Lijn gevraagd om onderzoek te doen naar een bizar incident vrijdagochtend aan de bushalte ter hoogte van de Molenstraat in Kruibeke. Een bus die er rond 6 uur ’s ochtends passeerde, reed de halte voorbij zonder te stoppen. Op dat moment stond er een hele groep transmigranten aan de halte. Er waren echter ook gewone pendelaars die de bus voorbij zagen rijden. Volgens vaste gebruikers van de bus gebeurt dit wel vaker de laatste tijd. De halte aan de Molenstraat wordt heel veel gebruikt door transmigranten die van en naar de snelwegparking trekken om er te proberen in vrachtwagens te klimmen. Als dit niet lukt, gaan ze ’s morgens vroeg terug naar de Molenstraat om daar dan de bus te nemen. Sommige chauffeurs van De Lijn melden dit waarna de politie ter plaatse komt en de vluchtelingen controleert. Dit gaat echter gepaard met heel wat tijdsverlies waardoor er blijkbaar sommige bestuurders beslissen om liever niet meer te stoppen aan de halte. Burgemeester Jos Stassen (SamenVoorKruibeke) heeft intussen contact opgenomen met De Lijn om het probleem aan te kaarten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.