Afscheid van ereburger en doedelzakspeler Guy Fosté, orde van Fleur De Lys brengt eerbetoon

In de kerk was een grote delegatie aanwezig van de orde van Fleur De Lys.
Kristof Pieters In de kerk was een grote delegatie aanwezig van de orde van Fleur De Lys.
In de parochiekerk van Rupelmonde is maandag afscheid genomen van Guy Fosté, ereburger van de gemeente Kruibeke en de ‘personal piper’ van graaf Hugh de Montgomery. 

Slechts vijf Britse royals hebben een persoonlijke doedelzakspeler om mee te gaan in ceremonies. Guy Fosté was de enige Vlaming in het gezelschap van en werd hiervoor in de ridderstand geheven. Sinds 2013 was hij ook ereburger van de gemeente Kruibeke. 

In de kerk was een grote delegatie aanwezig van broeders van de orde Fleur De Lys. Die orde gaat terug tot de tijd van de Tempeliers. Via de orde leerde Fosté in 2011 graaf Hugh De Montgomery kennen van wie hij de persoonlijke doedelzakspeler zou worden. Ook heel wat gezagsdragers uit de eigen gemeente zoals burgemeester Dimitri Van Laere, oud-burgemeester Antoine Denert en enkele schepen kwamen hun respect en deelneming betuigen.

Guy Fosté was niet alleen lid van de orde Fleur De Lys maar ook persoonlijke doedelzakspeler van graaf Hugh de Montgomery.
Kristof Pieters Guy Fosté was niet alleen lid van de orde Fleur De Lys maar ook persoonlijke doedelzakspeler van graaf Hugh de Montgomery.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.