220 nieuwe nestkastjes en voedertafels op komst

De Reynaertschool mocht de spits afbijten en als eerste nestkastjes en voederplanken in elkaar knutselen.
Kristof Pieters De Reynaertschool mocht de spits afbijten en als eerste nestkastjes en voederplanken in elkaar knutselen.

De Reynaertschool in Kruibeke mocht de spits afbijten met een knutselmoment van nestkastjes en voedertafeltjes voor vogels. In navolging hiervan gaan al de 220 leerlingen van het vijfde leerjaar van alle basisscholen in Kruibeke dit werkje op originele manier ineen timmeren. Natuurbeweging Kruin en vzw Zonnewende organiseren al enkele jaren het project ‘Kruibeke Vol Leven’. Zonnewende zorgt voor de financiële ondersteuning en vrijwilligers van Kruin staan de leerkrachten bij tijdens de knutselmomenten. Intussen werden er ook al 220 zakjes met zonnebloempitten gevuld voor alle leerlingen. Ondersteund met de Natuurpunt brochure voor het Grote Vogeltelweekend van 26 en 27 januari, worden de tuinvogels met dit initiatief nog meer geholpen bij het overwinteren.

Kristof Pieters
Vrijwilligers van Kruin en Zonnewende hebben intussen 220 zakjes samengesteld met zonnebloempitten voor het voederen van vogels.
Kristof Pieters Vrijwilligers van Kruin en Zonnewende hebben intussen 220 zakjes samengesteld met zonnebloempitten voor het voederen van vogels.
Kristof PietersReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.