1 op 3 fietsen van scholieren niet in orde bij technische controle

De politie en de gemeenschapswachten voerden woensdag en donderdag fietscontroles uit op scholen in Kruibeke en Temse.
Kristof Pieters De politie en de gemeenschapswachten voerden woensdag en donderdag fietscontroles uit op scholen in Kruibeke en Temse.
De politie van de zone Kruibeke-Temse heeft woensdag en donderdag samen met de gemeenschapswachten een technische fietscontrole uitgevoerd in twee scholen. Er bleek nog heel wat werk aan de winkel voor de ouders, want 1 op 3 fietsen was niet in orde met de technische vereisten.

Bij het Sint-Jorisinstituut in Bazel werden in totaal 510 fietsen gecontroleerd, 137 fietsen waren niet in orde. Bij een controle bij De Vierklaver in Temse werden 93 fietsen gecontroleerd en waren er 40 niet in orde. 25 fietsen werden gelabeld.

De controle had dit keer een preventief karakter, maar de politie gaat binnenkort ook controles uitvoeren op de openbare weg. Dan kunnen er bij overtredingen wel boetes of jongeren-pv’s opgesteld worden. De leerlingen die niet in orde waren, zorgen er dus maar beter voor dat ze zo snel mogelijk goed zichtbaar zijn in het donker.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.