Kristof Van Loy liet de Puma-Rijkswachthelikopter overkomen vanuit Zweden naar Herenthout
Volledig scherm
PREMIUM
Kristof Van Loy liet de Puma-Rijkswachthelikopter overkomen vanuit Zweden naar Herenthout © Jurgen Geyselings

Kristof bemachtigt in Zweden enige nog overgebleven heli van de Rijkswacht: “De buitenkant ga ik in originele staat herstellen, binnen verschijnt een bar”

HerenthoutSinds vrijdag staat in een loods in Herenthout één van de meest iconische transportmiddelen die ooit gebruikt werden door de voormalige Rijkswacht. Kristof Van Loy bracht, samen met zijn vennoot Sven Clauwers, de enige nog overgebleven van de drie PUMA 330 SA Helikopters terug naar België vanuit Zweden. “Het toestel stond bij iemand die een museum wou bouwen rond luchtvaart. Omdat dat museum er nooit van kwam, hebben we hem op de kop kunnen tikken”, vertelt Kristof. Eens gerenoveerd wil het duo met de heli naar... de festivals trekken.

  1. Eric verloor damherten bij wolvenaanval, en wordt nu vrijwilliger bij Wolf Fencing Team: “Puur uit dankbaarheid voor die mensen”
    PREMIUM
    Helchteren

    Eric verloor damherten bij wolvenaan­val, en wordt nu vrijwilli­ger bij Wolf Fencing Team: “Puur uit dankbaar­heid voor die mensen”

    Eric Henrotay (71) uit Helchteren kreeg in augustus de wolf op bezoek. Vier damherten werden gedood, een vijfde overleefde op het nippertje. Het Wolf Fencing Team (WFT) plaatste een nooddraad, en de dankbaarheid van Eric bleek zó groot dat hij nu vrijwilliger is bij het WFT. Hij is echter teleurgesteld in de overheid, omdat hij niet in aanmerking komt voor een schadevergoeding van 480 euro.