Vaste ‘bezoekers’ van containerpark voor rechter

Baert Marc
Twee mannen die op heterdaad betrapt werden bij een inbraak in het containerpark in Kraainem riskeren 15 en 21 maanden cel. 

Het duo werd in de nacht van 3 op 4 mei opgepakt in Kraainem. De politie had die nacht een voertuig zien rondrijden dat al herhaaldelijk was opgemerkt bij inbraken in het containerpark en besloot de wagen in de gaten te houden. Toen het voertuig op de Brusselse Ring halt hield en de twee inzittenden uitstapten, stelde de politie zich verdekt op om hen op te wachten. Korte tijd later kwam het duo terug met een hoop oud ijzer en een oud kinderfietsje. Hierop werden beiden opgepakt. Een van hen had al drie veroordelingen opgelopen voor diefstallen en inbraken en tegen hem vorderde het parket 21 maanden cel. Voor zijn kompaan eiste het parket 15 maanden cel. Volgens het parket was er ook sprake van bendevorming.

Zoontje

“Dat klopt niet”, aldus Boris Reynaerts die een van hen verdedigde, “ze waren weliswaar met twee op pad maar van enige organisatie of hiërarchie was geen enkele sprake. Mijn cliënt woont in een kraakpand en wou het oud ijzer enkel verkopen om wat geld te verdienen.” De tweede verdachte hield voor dat hij het kinderfietsje enkel gestolen had om het aan zijn zoontje in Roemenië te kunnen geven. Uitspraak op 31 juli.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.