Tot 10 maanden cel voor diefstal kinderfietsje uit containerpark

Baert Marc
Twee mannen die op heterdaad betrapt werden bij een inbraak in het containerpark in Kraainem zijn veroordeeld tot 6 en 10 maanden cel.

Het duo werd in de nacht van 3 op 4 mei opgepakt in Kraainem. De politie had die nacht een voertuig zien rondrijden dat al herhaaldelijk was opgemerkt bij inbraken in het containerpark en besloot de wagen in de gaten te houden. Toen het voertuig op de Brusselse Ring halt hield en de twee inzittenden uitstapten, stelde de politie zich verdekt op om hen op te wachten. Korte tijd later kwam het duo terug met een hoop oud ijzer en een oud kinderfietsje. Daarop werden beiden opgepakt. Een van hen had al drie veroordelingen opgelopen voor diefstallen en inbraken. Hij kreeg dan ook een zwaardere straf. Toch mogen beiden nog blij zijn met het vonnis. Eerder had het parket nog 15 en 21 maanden cel gevorderd.  Volgens het openbaar ministerie was er sprake van bendevorming, maar de rechter sprak hen daarvoor vrij.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.