Ook minderjarige voor correctionele rechtbank voor gewelddadige homejackings

illustratiebeeld: justitiepaleis
Baert Marc illustratiebeeld: justitiepaleis
Een jonge homejacker zal binnenkort verschijnen voor de Brusselse correctionele rechtbank. Samen met een 19-jarige kompaan was hij betrokken bij vier uiterst gewelddadige homejackings. De jeugdrechter besloot hem uit handen te geven.

In december 2016 pleegde het duo een inbraak in Lembeek. Ze takelden de bewoner zo hard toe met een ijzeren staaf dat hij een schedelbreuk opliep. Twee dagen later drongen ze in Waterloo de slaapkamer van een ouder koppel binnen en staken ze de man neer. Eén van de kleinkinderen, een jongetje van 8, was wakker geworden en zag alles gebeuren. Ook in Beersel en Kraainem sloeg het duo toe. De oudste van de twee kreeg eind vorig jaar 17 jaar cel. Hij had -in tegenstelling tot zijn mededader- alles ontkend. Hiertegen tekende hij een beroep aan. De jongste moest voor de jeugdrechter verschijnen maar deze besloot hem vanwege de ernst van de feiten uit handen te geven. Hierdoor zal de correctionele rechtbank hem berechten. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.