Bertrand Waucquez van Kraainem Unie wordt burgemeester

Bertrand Waucquez, lijsttrekker van de tweetalige Kraainem Unie en vicevoorzitter van de Belgische Unie Tegen Vliegtuighinder (BUTV), wordt de nieuwe burgemeester van faciliteitengemeente Kraainem. Hij behaalde een meerderheid door de acht zetels die hij zondag in de wacht sleepte te combineren met de vier zetels van de eveneens tweetalige Lijst van de Burgemeester van Dorothée Cardon de Lichtbuer, die bestaat uit vertegenwoordigers van Ecolo, Open Vld en CD&V.

Kraainem Unie verdubbelde zijn zetelaantal in vergelijking met 2012, van vier naar acht. De partij mag drie vertegenwoordigers leveren (de burgemeester en twee schepenen) voor het college van burgemeester en schepenen. 

De lijst MR-DéFi, die met 11 zetels als grootste uit de verkiezingen kwam, zal eveneens drie leden afvaardigen voor het college: stemmenkampioen Véronique Caprasse, Anne-Charlotte Sala en Elisabeth De Foestraets-D'Ursel. OCMW-voorzitter wordt Françoise Devleeschouwer (DéFi). 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rob Panus

    Dit klopt niet. Vormt Kraainem-Unie nu een coalitie met de Lijst van de Burgemeester, of met Défi-MR?